Práce z domova vs. kanceláře – co je lepší pro kariéru?
Zajímalo by mě, co si o tom myslíte, jestli je lepší pracovat z domova nebo chodit do kanceláře. Mám pocit, že práce z domova má spoustu výhod jako flexibilita, úspora času na dojíždění a možnost si nastavit prostředí podle sebe. Na druhou stranu ale občas cítím, že mi chybí kolektiv a ta atmosféra, co panuje v kanceláři. Mám strach, že když budu pracovat jen doma, tak se mi sníží produktivita a nebudu mít tolik příležitostí k networkingovým aktivitám nebo k neformálnímu setkávání s kolegy. Zároveň v kanceláři je na mě větší tlak dostat práci hotovou v čase, což může být motivující, ale občas se mi to zdá jako stresující. Jaký máte názor na tohle? Zraje čas na změnu, nebo je lepší se držet osvědčených způsobů? Jaké máte zkušenosti s tímto dilema? Kdo raději pracuje z domova a kdo preferuje kancelář? Je tam nějaký recept na to, jak najít tu správnou rovnováhu mezi těmito dvěma styly? Co třeba hybridní model – funguje to skutečně tak dobře, jak se říká? Odpovědi od vás by mi mohly hodně pomoci při rozhodování.