Succeed.cz/Fórum/Práce z domova vs. kanceláře – co je lepší pro kariéru?

Práce z domova vs. kanceláře – co je lepší pro kariéru?

Zajímalo by mě, co si o tom myslíte, jestli je lepší pracovat z domova nebo chodit do kanceláře. Mám pocit, že práce z domova má spoustu výhod jako flexibilita, úspora času na dojíždění a možnost si nastavit prostředí podle sebe. Na druhou stranu ale občas cítím, že mi chybí kolektiv a ta atmosféra, co panuje v kanceláři. Mám strach, že když budu pracovat jen doma, tak se mi sníží produktivita a nebudu mít tolik příležitostí k networkingovým aktivitám nebo k neformálnímu setkávání s kolegy. Zároveň v kanceláři je na mě větší tlak dostat práci hotovou v čase, což může být motivující, ale občas se mi to zdá jako stresující. Jaký máte názor na tohle? Zraje čas na změnu, nebo je lepší se držet osvědčených způsobů? Jaké máte zkušenosti s tímto dilema? Kdo raději pracuje z domova a kdo preferuje kancelář? Je tam nějaký recept na to, jak najít tu správnou rovnováhu mezi těmito dvěma styly? Co třeba hybridní model – funguje to skutečně tak dobře, jak se říká? Odpovědi od vás by mi mohly hodně pomoci při rozhodování.

178 slov
1.8 minut čtení
1. 11. 2024
Magdaléna Šťastná

Osobně bych řekl, že to záleží na konkrétní práci a člověku. Práce z domova má fakt skvělý výhody jako třeba úspora času na dojíždění a větší flexibilita, což může být plus, když máš rodinu nebo jiný závazky. Ale souhlasím, že ten týmovej duch a energie z kanceláře se nedá nahradit. Networking a neformální pokec s kolegy je podle mě v kanceláři fakt důležitej, často se tam dozvíš věci, co ti pomůžou v kariéře.

Hybridní model mi přijde jako nejlepší cesta. Můžeš si užít obě výhody – občas pracovat v kanceláři, abys měl kontakt s lidma, a jindy doma, abys mohl mít klid a soustředění na práci. Je to o tom najít tu správnou rovnováhu. Každopádně, nezapomínej na to, co ti vyhovuje nejvíc a co tě motivuje, protože to je na konci dne nejdůležitější.

133 slov
1.3 minut čtení
19. 11. 2024
Natálie Kroupová

Práce z domova vs. kancelář je fakt těžký téma. Já osobně preferuju práci z domova, protože mám víc klidu a můžu si to zařídit podle sebe. Flexibilita a úspora času na dojíždění jsou pro mě obrovský plusy. Ale souhlasím, že chybí ta kolektivní atmosféra a neformální pokec s kolegy, co je v kanceláři.

Taky mám strach z produktivity, občas se prostě nechám rozptýlit. V kanceláři je ten tlak větší, což může být motivující, ale většinou to stresuje. Hybridní model mi přijde jako ideální řešení – pár dní doma, pár v kanceláři, abych měl obojí.

Záleží na tom, co komu víc vyhovuje, ale pokud máš možnost hybridu, zkuste to. Z mé zkušenosti to může fungovat skvěle.

115 slov
1.2 minut čtení
8. 8. 2024
Jindřiška Dušková
Succeed.cz/Články/Flexibilní kariéra
Městské či domácí kanceláře: Kde je nejlepší pracovat na flexibilní pozici?Srovnání výhod a nevýhod práce z městské kanceláře versus domácího prostředí, které pomůže rozhodnout o ideálním pracovním místě pro flexibilní pozice...
1000 slov
10 minut čtení
31. 12. 2023
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky