Succeed.cz/Fórum/Jaké digitální dovednosti jsou teď nejvíc poptávané?

Jaké digitální dovednosti jsou teď nejvíc poptávané?

V poslední době se hodně mluví o tom, jak se svět práce mění a jaké dovednosti jsou dneska klíčové pro úspěch v kariéře. Zajímalo by mě, jaké konkrétní digitální dovednosti jsou teď nejvíc poptávané na trhu. Je to programování, nebo spíš něco jako datová analýza? Jak moc je důležité ovládat sociální média v profesním životě? Slyšel jsem, že marketingové dovednosti, jako SEO a content marketing, jsou taky hodně žádané, ale je to pravda? A co třeba umělá inteligence? Je lepší mít znalosti v oblasti strojového učení, nebo spíš zaměřit se na webový design? Zajímalo by mě také, zda jsou nějaké konkrétní certifikace, které by mi mohly pomoci v získání těchto dovedností. Jak se vlastně orientovat v tom, co je momentálně trendy? Myslíte si, že je lepší specializovat se na jednu oblast, nebo mít širší přehled o různých digitálních nástrojích a technikách? Děkuju za každou radu!

145 slov
1.5 minut čtení
30. 6. 2024
Richard Pecka
Richard Pecka

Dneska je poptávka po hodně různých digitálních dovednostech. Programování pořád frčí, hlavně jazyky jako Python a JavaScript. Ale datová analýza je taky velmi žádaná, firmy shánějí lidi, co umí pracovat s daty a vizualizacema. Co se týče sociálních médií, tak to je dneska skoro nutnost. Marketingové dovednosti jako SEO a content marketing jsou ve firmách hodně ceněný, protože dobrá online přítomnost může udělat velkej rozdíl. Umělá inteligence a strojový učení jsou taky v kurzu, ale tam už potřebuješ hlubší znalosti. Webovej design je fajn, ale spíš pro ty, co se chtějí soustředit na UX a UI. Pokud hledáš certifikace, tak Google Analytics nebo nějaký kurzy na Coursera a Udemy můžou být super. Trendy se dá zjistit sledováním oborovejch blogů nebo webinářů. Co se týče specializace versus širší přehled, záleží na tobě. Někomu víc vyhovuje být expert v jednom, jiný radši pokrývá víc oblastí. Tak si to srovnej podle toho, co tě baví.

152 slov
1.5 minut čtení
12. 1. 2025
Richard Valenta
Richard Valenta

Teďka je fakt boom v digitálních dovednostech. Jasně, programování je pořád na vrcholu, hlavně třeba Python, ale hodně firem shání i datové analytiky. Umět pracovat s daty, vytvářet reporty a něco málo o strojovém učení se hodí. Pak je tu marketing – SEO a content marketing jsou nutnost, pokud chceš uspět online. Ovládání sociálních médií? To je také super důležitý, protože skoro každá firma chce mít profesionální přítomnost na netu.

Pokud jde o certifikace, tak Google Analytics a SEO certifikace od Moz nebo HubSpot ti můžou otevřít dveře. Je dobrý mít nějaké specializace, ale zároveň mít přehled o různých nástrojích. Flexibilita je klíčová. Takže jo, kombinace specializace a obecného přehledu je asi nejlepší cesta.

113 slov
1.1 minut čtení
26. 10. 2024
Olga Kubíčková
Olga Kubíčková
Podobné otázky