Succeed.cz/Fórum/Je dobré mít certifikáty z digitálních dovedností?

Je dobré mít certifikáty z digitálních dovedností?

V poslední době se čím dál víc mluví o důležitosti digitálních dovedností a o tom, jak nám mohou pomoci v kariéře. Takže se chci zeptat, jestli je skutečně výhodné mít certifikáty z těchto dovedností? Přemýšlím, jestli když si udělám nějaký online kurz a získám certifikát, tak to bude mít vliv na moje šance na trhu práce nebo na to, jak mě budou hodnotit zaměstnavatelé. Je to něco, co by mělo být na mém životopise, nebo je lepší mít praktické zkušenosti a portfolio projektů? Potřebuji vědět, jestli certifikáty mají váhu v oboru, nebo jde jen o papír, který nic neznamená. Navíc, pokud mám certifikáty, jak je nejlépe prezentovat? Mám je uvádět hned na začátku životopisu, nebo je lepší je schovat do sekce s dalšími kurzy? A ještě mě zajímá, jestli existují určité certifikáty, které jsou více uznávané než jiné. Jaké máte zkušenosti? Pomohly vám certifikáty v zaměstnání? Myslíte si, že se tím dá nějak zlepšit můj kariérní růst? Těším se na vaše názory a zkušenosti!

164 slov
1.6 minut čtení
16. 10. 2023
Magdaléna Hlávková

Certifikáty z digitálních dovedností můžou mít určitě smysl, ale záleží na oboru a konkrétních zaměstnavatelích. Některé firmy preferují certifikáty jako důkaz znalostí, zatímco jiným jde spíš o praktické zkušenosti. Když máš certifikát, můžeš ho dát na začátek životopisu – to ukáže, že jsi proaktivní a snažíš se vzdělávat. Ale pokud máš dobré projekty nebo portfolio, ty by měly být na prvním místě. Co se týče uznávanosti certifikátů, tak třeba Google, Microsoft nebo AWS mají docela dobrou váhu v oboru. V mnoha případech platí, že čím víc relevantních dovedností a zkušeností ukážeš, tím lépe. Takže certifikáty ano, ale hlavně je kombinuj s reálnými projekty, aby sis vytvořil silný profil na trhu práce.

111 slov
1.1 minut čtení
10. 6. 2024
Štěpán Jonáš

Myslím, že certifikáty z digitálních dovedností můžou být fajn, zvlášť když začínáš a chceš se odlišit od ostatních. Zaměstnavatelé často ocení, když vidí, že jsi investoval čas do vzdělání. Ale není to všechno – praktické zkušenosti a projekty jsou stejně důležité, pokud ne víc. Certifikáty bys měl určitě uvést v životopisu, ideálně hned na začátku nebo v sekci "dovednosti". Záleží na tom, jak moc se k tomu vztahují pozice, o kterou se hlásíš. Někdy jsou uznávanější certifikáty z velkých institucí, jako je Google nebo Microsoft, takže na to se zaměř. Já osobně jsem pár certifikátů měl a pomohly mi dostat se k pohovorům, ale pak už záleží na tom, co umíš doopravdy. Takže kombinuj certifikáty s praxí a tím svým portfoliem!

121 slov
1.2 minut čtení
1. 8. 2022
Rudolf Brychta
Succeed.cz/Články/Trend v pracovním světě
Kde se nachází největší poptávka po digitálních dovednostech?Přehled oblastí a profesí vyžadujících pokročilé digitální dovednosti, s tipy na přípravu na tyto profese.
1000 slov
10 minut čtení
18. 4. 2022
Adam Veselý
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky