Kde se naučit základy programování rychle a jednoduše?
Programování je dneska strašně žádaná dovednost a já bych se chtěl dostat do světa technologií, ale vůbec nevím, kde začít. Čím dál víc lidí kolem mě mluví o tom, jak je programování skvělé a jak jim to pomohlo v kariéře. Ale pro mě je to zatím úplně cizí svět. Hledám nějaké jednoduché a rychlé zdroje, které mi pomohou pochopit základy programování, aniž bych musel trávit roky studiem. Existují nějaké online kurzy, které by byly vhodné pro úplné začátečníky? Co třeba YouTube? Je tam něco, co byste doporučili? A co knížky? Myslíte, že má smysl koupit nějakou knížku na téma programování pro začátečníky? Rád bych se naučil něco o různých programovacích jazycích, ale nevím, který z nich je nejvhodnější na start. Chtěl bych se zaměřit na webové technologie, protože mě to nějakým způsobem přitahuje. Jaký jazyk byste doporučili – JavaScript, Python nebo něco jiného? Zajímalo by mě také, jestli je lepší učit se s pomocí videí nebo textů. A co praktické projekty? Měli byste nějaké tipy na malé projekty, na kterých bych mohl začít pracovat, abych si vyzkoušel nabyté znalosti v praxi? Chci se dostat do toho světa a opravdu se snažím najít ten nejlepší způsob, jak to udělat rychle a efektivně. Budu vděčný za každou radu a zkušenost!