Kdy říct ne novým projektům?
Nedávno jsem měl několik setkání, na kterých se mi naskytly různé zajímavé projekty. Vždycky, když se něco takového objeví, mám pocit, že je to příležitost, kterou bych neměl propásnout. Ale pak mě napadlo, kdy je vlastně správný čas říct ne? Mám strach, že pokud odmítnu něco, co vypadá lákavě, mohu přijít o cenné příležitosti. Jak ale najít rovnováhu mezi otevřeností novým věcem a dodržováním svých hranic? Myslím si, že čím víc projektů máme na stole, tím méně energie máme na každý z nich. Jak poznat, kdy už je toho moc a kdy je lepší se soustředit na to, co už děláme a v čem jsme dobří? Jakmile se začne hromadit víc než pár projektů najednou, začnu mít pocit, že ztrácím kontrolu nad svým časem i kvalitou práce. Zajímalo by mě také, jestli někteří z vás zažili situaci, kdy jste přijali nový projekt a pak litovali, protože jste zjistili, že jste přetíženi? Jaké signály byste doporučili sledovat? A co třeba když se nový projekt ukáže jako zajímavý a potenciálně výnosný, ale víte, že by vás to mohlo odvést od vašich hlavních cílů? Jakým způsobem byste se rozhodovali na základě svých priorit? Děkuji za každou radu či zkušenost.