Succeed.cz/Fórum/Jaký je nejlepší způsob, jak zaujmout nové klienty?

Jaký je nejlepší způsob, jak zaujmout nové klienty?

Přemýšlím nad tím, jak efektivně oslovit nové klienty. Na internetu je teď spousta možností, ale co vlastně funguje nejlépe? Mám na mysli různé způsoby propagace, jako jsou sociální sítě, reklama, e-mail marketing nebo třeba SEO, ale nevím, kde začít. Jaké strategie se vám osvědčily? Pomáhá třeba kvalitní obsah na blogu, nebo spíše platit za reklamy? Zajímá mě i to, jestli je lepší zaměřit se na určitou cílovou skupinu nebo jít širším směrem. Jaké máte zkušenosti s budováním značky a přitahováním zákazníků? Co třeba networking, osobní doporučení nebo spolupráce s influencery? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, jak přilákat nové klienty a udržet si je. Jaké metody prověřené praxí doporučujete a co se vyplatilo vám? Jaké chyby jste udělali a na co si dát pozor? Díky moc za inspiraci!

129 slov
1.3 minut čtení
28. 10. 2024
Martin Havel

Nejlepší způsob, jak zaujmout klienty, je kombinace různých metod. Určitě bych doporučil zaměřit se na kvalitní obsah. Blogování ti pomůže budovat důvěru a přitahovat organický provoz přes SEO. Potom sociální sítě – tam můžeš ukazovat, co děláš, a spojit se s lidmi, což je super pro budování komunity.

Reklama je dobrá, ale nezapomeň, že pokud nemáš cílovou skupinu, tak to může být vyhozené peníze. Zkus si udělat profil zákazníka a zaměřit se na něj. Networking a osobní doporučení taky fungují – lidi chtějí vědět, že někdo už tě zkusil a byl spokojený.

Influencer marketing může být drahý, ale pokud najdeš někoho ze svého oboru s menším počtem sledujících, může to být efektivní. A co se týká chyb – neinvestuj do věcí, které neznáš. Zkoušel jsem jednou platit za reklamu bez toho, abych měl udělaný web – fakt špatný krok. Takže radši začni s tím, co umíš a co máš otestované.

148 slov
1.5 minut čtení
17. 12. 2024
Petr Jelínek

No, tak to záleží na tom, co děláš a kdo je tvoje cílovka. Já bych začal tím, že se zaměříš na sociální sítě, to teď frčí. Můžeš si udělat nějaké pěkné posty, ukázat, co děláš, a zapojit lidi do diskuze. Kvalitní obsah na blogu taky může být super, ale musíš mít nějakou strategii, jak ho propagovat. SEO je důležitý, aby tě lidi našli ve vyhledávačích.

Reklama může fungovat, ale spíš bych šel na organický dosah než hned cpát peníze do placených kampaní. Networking a osobní doporučení jsou podle mě jedny z nejlepších způsobů, jak získat nové klienty. Zkus spolupráci s influencery, pokud se ti to hodí do konceptu.

Nesmíš zapomínat na udržení klientů - pravidelný kontakt, třeba e-maily s novinkami nebo speciálními nabídkami, může udělat divy. Chyby? Hlavně nebuď příliš agresivní v prodeji a poslouchej potřeby svých zákazníků. Jinak to může skončit fiaskem.

141 slov
1.4 minut čtení
12. 1. 2025
Daniel Hruška
Succeed.cz/Články/Důvěra a motivace
Jak budovat důvěru ve vztazích s klienty a partneryProzkoumejte klíčové techniky, které posílí důvěru a loajalitu vašich obchodních kontaktů. Naučte se, jak efektivně komunikovat a budovat dlouhodobé v...
1000 slov
10 minut čtení
19. 4. 2024
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky