Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když klient nevěří vašim schopnostem?

Co dělat, když klient nevěří vašim schopnostem?

Nedávno jsem se dostal do situace, kdy jsem měl jednat s klientem, který prostě nevěřil mým schopnostem. Bylo to frustrující, protože jsem věděl, že mám potřebné dovednosti a zkušenosti, ale on to nějak nedokázal ocenit. Jaké máte tipy na to, jak si získat důvěru klienta, když máte pocit, že se mu vaše práce nelíbí nebo ji zpochybňuje? Zkoušel jsem různé přístupy, jako je ukazování předchozí práce a snaha o otevřenou komunikaci, ale zdálo se mi, že to moc nepomáhá. Co si myslíte, že by mohl být nejlepší způsob, jak vybudovat důvěru a přesvědčit klienta o tom, že to, co dělám, má smysl? Měli jste někdy podobnou zkušenost? Jak jste to zvládli? Rozhodně bych uvítal vaše názory a příběhy. Děkuji!

119 slov
1.2 minut čtení
16. 6. 2024
Denisa Rybářová

Získání důvěry klienta je fakt výzva. Mě se osvědčilo pár věcí. Zkus se zaměřit na aktivní naslouchání. Když mluví, tak ho opravdu poslouchej a snaž se porozumět, co přesně potřebuje. Zároveň je dobrý ukázat mu konkrétní příklady úspěšných projektů, které jsi dřív dělal, ale ne jen tak z rychlíku, fakt vysvětli, jak jsi to udělal a co to přineslo. Můžeš zkusit i nějaký společný brainstorming nebo workshop, kde si ujasníte cíle a očekávání. Dobrý je mít otevřenou komunikaci, kde si můžete říct, co vám vadí nebo co byste chtěli jinak. A hlavně buď trpělivý, důvěra se nevytváří hned. Taky jsem měl obdobný problém a trvalo to nějakou dobu, ale nakonec jsme si sedli a začali si rozumět.

117 slov
1.2 minut čtení
19. 8. 2024
Soňa Kolářová

Když klient nevěří tvým schopnostem, je to fakt na prd. Zkus se s ním víc bavit, zjistit, co ho trápí. Otevřená komunikace může hodně pomoct. Když mu ukážeš nějaké konkrétní výsledky a jak jsi řešil podobné problémy předtím, třeba se uklidní. Někdy chce prostě vidět víc důkazů. Dobrý nápad je i zapojit ho do procesu, ať vidí, jak pracuješ. Pak se může cítit víc zapojený a důvěra se začne budovat. Pamatuj, že důvěra se nevytváří hned, chce to čas. Nenech se odradit, občas to chce jen trpělivost.

87 slov
0.9 minut čtení
18. 10. 2024
Bedřich Strnad
Succeed.cz/Články/Důvěra a motivace
Jak budovat důvěru ve vztazích s klienty a partneryProzkoumejte klíčové techniky, které posílí důvěru a loajalitu vašich obchodních kontaktů. Naučte se, jak efektivně komunikovat a budovat dlouhodobé v...
1000 slov
10 minut čtení
19. 4. 2024
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky