Succeed.cz/Fórum/Jak najít správné influencery pro můj produkt?

Jak najít správné influencery pro můj produkt?

Přemýšlím o tom, jak najít ty pravé influencery, kteří by mohli propagovat můj produkt. Mám několik nápadů, ale nevím, jak to všechno správně uchopit. Je spousta lidí, kteří se označují jako influenceři a mají různý počet sledujících, ale jak vlastně zjistit, kdo je pro mě ten nejlepší? Myslím tím, že nechci jen někoho s velkým počtem followerů, ale hledám někoho, kdo má skutečně vliv na své publikum a jehož hodnoty jsou v souladu s mým produktem. Jakým způsobem se dá zjistit jejich angažovanost? Funguje třeba nějaká analýza nebo nástroje, které se dají použít? A co třeba spolupráce s mikroinfluencery? Máte někdo zkušenosti s tímto přístupem? Jak je to s cenami a co všechno bych měl zvážit před tím, než oslovím nějakého influencera? Taky mě zajímá, jestli byste doporučili nějaké konkrétní platformy nebo místa, kde bych mohl influencery hledat. Je důležité mít s influencery nějakou předchozí komunikaci nebo rovnou navrhnout spolupráci? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s touto problematikou. Děkuju!

161 slov
1.6 minut čtení
8. 7. 2024
Jaroslava Krausová

Zkus se zaměřit na influencery, kteří už mají nějakou zkušenost s tvým oborem. Můžeš začít tím, že si uděláš průzkum na sociálních sítích jako Instagram nebo TikTok a hledat hashtagy spojené s tvým produktem. Je dobrý zaměřit se na engagement rate, což je vlastně poměr mezi počtem lajků a komentářů k počtu sledujících. Nástroje jako HypeAuditor nebo SocialBlade ti můžou pomoct zjistit, jak moc jsou jejich sledující aktivní. Mikroinfluenceři bývají levnější a často mají věrnější publikum. Co se týče ceny, tak to fakt záleží na influencerovi, ale někdy se dají dohodnout i barterové spolupráce. Určitě je fajn mít nějakou předchozí komunikaci, než navrhneš spolupráci, aby viděl, že tvojí značce na něm záleží. Dobré místo k hledání je třeba Influencity nebo Tribe. Hodně štěstí!

123 slov
1.2 minut čtení
30. 9. 2024
Eliška Poláková

Hledání správných influencerů je fakt zásadní a může to být trochu oříšek. Nejde jen o čísla sledujících, ale spíš o jejich zapojení a jak reagují na příspěvky. Můžeš zkusit nástroje jako HypeAuditor nebo SocialBlade, co ti ukážou statistiky o angažovanosti a autenticitě sledujících.

Mikroinfluenceři jsou skvělá volba, maj menší, ale víc oddaný publikum, což může být pro tvůj produkt výhodný. Ceny se lišej podle jejich popularity, ale většinou jsou dostupnější než velký influenceri. Je dobrý mít s nimi předem nějakou komunikaci – třeba jim napsat, co děláš a proč si myslíš, že by to mohlo zajímat jejich sledující.

Pokud jde o platformy, Instagram a TikTok jsou asi nejvíc populární pro influencer marketing, ale nezapomeň i na YouTube. Zkus zapátrat v komunitních skupinách nebo specializovaných platformách jako Upfluence nebo AspireIQ.

Celkově platí – vybírej influencery podle toho, jak sedí k tvému brandu a jestli sdílí podobné hodnoty. To ti pomůže najít ty pravý pro tvůj produkt.

153 slov
1.5 minut čtení
3. 12. 2024
Kamila Kovářová
Succeed.cz/Články/Marketing
Jaké jsou nejnovější trendy v oblasti influencer marketingu a jak je implementovat?Podívejte se na nejnovější trendy v influencer marketingu a zjistěte, jak je efektivně implementovat pro růst vaší značky.
1000 slov
10 minut čtení
12. 11. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky