Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mi chybí motivace k dosažení cílů?

Co dělat, když mi chybí motivace k dosažení cílů?

Nedávno jsem se začal cítit tak nějak bez energie a motivace, když jde o mé cíle, ať už osobní nebo profesní. Mám spoustu plánů a snů, které bych rád naplnil, ale v poslední době se mi zdá, že prostě nemám tu správnou chuť nebo sílu je realizovat. Nejde jen o to, že bych se necítil „motivovaný“ jako dřív, ale spíš mám pocit, že se točí v kruhu a nemohu se pohnout dál. Občas se snažím najít inspiraci na internetu, číst motivační články nebo sledovat videa s úspěšnými lidmi, ale i tak mě to moc neposouvá. Je normální mít takovéto období? Jak to vlastně překonat? Zkoušel jsem si psát seznamy úkolů nebo cíle rozdělovat na menší kroky, což někdy pomůže, ale občas to prostě nefunguje. Co když si zrovna nevěřím? Mám zkusit změnit prostředí nebo si dát pauzu? Jaké máte tipy na to, jak se znovu nakopnout a najít motivaci k dosažení cílů? Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo zkušenost. Děkuji!

160 slov
1.6 minut čtení
21. 9. 2022
Ludmila Beranová

Mnoho lidí si prochází obdobím, kdy nemají motivaci, takže to, co cítíš, je normální. Zkus se na to podívat z jiného úhlu – možná potřebuješ trochu změnit rutinu. Klidně si dej pauzu a neřeš to tak intenzivně. Někdy pomůže vyrazit ven nebo trávit čas s lidmi, kteří tě inspirují. Můžeš si zkusit najít nový koníček nebo se věnovat něčemu, co tě baví a co nemá přímou vazbu na tvoje cíle. Dělení cílů na menší kroky je fajn, ale pokud ti to nepomáhá, zkus začít úplně od píky a zamyslet se nad tím, co chceš doopravdy. Zapisuj si i malé úspěchy, třeba ti to pomůže uvědomit si, že i malé kroky jsou důležité. A nakonec, neboj se experimentovat s prostředím – třeba změna místa nebo činností ti dodá novou energii. Držím palce!

131 slov
1.3 minut čtení
18. 6. 2023
František Pernica

Období bez motivace je fakt normální, spousta lidí tím prochází. Nehledě na to, že někdy prostě nemáme náladu a to je v poho. Zkus se zaměřit na malé kroky, i když jsi psal, že to občas moc nefunguje. Klidně si dej pauzu a třeba zkus něco jiného – nový koníček nebo změnu prostředí ti může pomoct vidět věci jinak. Změna rutiny je fajn. Jestli se cítíš vyhořelý, tak se klidně zaměř na odpočinek a relaxaci. Někdy je dobré si jen tak odpočinout od cílů a pak se vrátit s čerstvou hlavou. A pokud si nevěříš, zkus si připomenout, co už jsi dokázal. Třeba nějaké malé úspěchy z minulosti ti dodají sílu. Každopádně nic si nevyčítej, je to prostě součást procesu.

120 slov
1.2 minut čtení
14. 9. 2024
Vladimír Doležal
Succeed.cz/Články/Mindset milionáře
Sebedisciplína: Klíč k trvalému úspěchuObjevte, jak sebedisciplína hraje klíčovou roli v dosahování cílů a jak ji můžete rozvíjet ve svém životě.
1000 slov
10 minut čtení
20. 2. 2022
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky