Succeed.cz/Fórum/Co dělat, pokud se mi nedaří splnit očekávání investorů?

Co dělat, pokud se mi nedaří splnit očekávání investorů?

Jsem začínající podnikatel a mám pocit, že se mi stále nedaří naplnit očekávání mých investorů. Vstoupili do mého projektu s nadějí a já se cítím pod tlakem, abych přinesl výsledky, které si představují. Někdy mám pocit, že dělám všechno správně, ale výsledky pořád neodpovídají jejich vizím a cílům. Jak se s tímto stavem vypořádat? Existují nějaké techniky nebo strategie, které by mi mohly pomoci lépe komunikovat s investory a nastavit realistická očekávání? Co když za mnou stojí skvělý tým a my děláme progres, ale investoři to nevidí nebo nemají trpělivost? Měli byste nějaké tipy na to, jak se vyrovnat s tlakem z jejich strany a zároveň se soustředit na budování úspěšného podnikání? Je dobré otevřeně přiznat, že narážíme na překážky, nebo je lepší skrýt problémy a ukázat sebevědomí? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, kteří si prošli podobným obdobím. Jak jste to zvládli a co vám pomohlo uspět navzdory těmto výzvám? Uvítal bych každou radu nebo postřeh!

156 slov
1.6 minut čtení
24. 11. 2022
Pavel Martínek

Když se ti nedaří splnit očekávání investorů, je to fakt stresující. Měj na paměti, že investoři chtějí vidět pokrok, ale někdy si to neuvědomují, že cesta k úspěchu může být klikatá. Upřímně komunikuj s nimi a neboj se přiznat, že máš problémy. Transparence často buduje důvěru. Také bys měl ukázat jasné milníky, které plánujete dosáhnout a jakým způsobem to hodláte udělat.

Zkus si s investory sednout a probrat možnosti, co je realistické a co ne. Možná si nastavíte společné cíle, které budou obě strany akceptovat. Nejde jen o výsledky, ale i o proces – pokud vidí, že děláte pokroky, i když ne tak rychle, jak by chtěli, může to trochu zklidnit situaci.

A hlavně nezapomínej na svůj tým. Pokud máte skvělý tým a děláte pokrok, to je důležité! Soustřeď se na to, co můžete ovlivnit a ne na tlak od investorů. Vytvoř si plán a drž se ho. I když je to těžké, snaž se udržet pozitivní přístup a nenechat se tím moc rozhodit.

162 slov
1.6 minut čtení
25. 8. 2023
Zuzana Machačová

Není to jednoduchý, když se snažíš vyhovět investorům a zároveň budovat podnikání. Hlavně si pamatuj, že realistická očekávání jsou klíč. Měl bys pravidelně komunikovat s investory a sdílet nejen úspěchy, ale i výzvy, co vás potkávají. Otevřenost v těchto věcech může pomoci vybudovat důvěru. Někdy je dobré jim ukázat, jaké kroky podnikáš k překonání překážek. Zkus zorganizovat pravidelné schůzky nebo reporty, kde jim ukážeš pokrok – i když to není podle jejich představ, vidí, že se snažíš a děláš pokroky. Měj na paměti, že podnikání je maraton, ne sprint. Pokud máš skvělý tým a děláte pokroky, tak se tím nenech odradit. Buď upřímný o situaci, ale zároveň ukaž plán na zlepšení. A nezapomeň na sebe – stres může být paralyzující, takže si najdi čas na relaxaci a soustředění na cíl.

130 slov
1.3 minut čtení
24. 7. 2024
František Vojta
Succeed.cz/Články/Získávání investic
Jak posilovat vztahy s investory po získání financováníObjevte klíče k úspěšnému budování a udržování dlouhodobých vztahů s investory po získání potřebného financování. Naučte se, jak komunikace a transpar...
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2020
David Horák
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky