Succeed.cz/Fórum/Jak udržet investory spokojené po získání financování?

Jak udržet investory spokojené po získání financování?

Mám za sebou úspěšné jednání s investory a dostal jsem financování, což je skvělé. Ale teď mě trápí jedna myšlenka – co bych měl dělat, abych je neodradil? Určitě bych nechtěl, aby byli nespokojení nebo se cítili podvedeni. Jakým způsobem mohu zajistit, že moje komunikace s nimi zůstane otevřená a transparentní? Měli by být pravidelně informováni o pokroku mého projektu, nebo je lepší je příliš nezatěžovat detaily? A jak často bych měl posílat aktualizace? Zajímalo by mě také, jaký typ informací by je mohl zajímat - chtějí čísla a analýzy, nebo spíš příběhy a osobní zkušenosti? Také se obávám, že pokud věci nepůjdou podle plánu, jak to správně komunikovat, aby to nevyvolalo paniku nebo nedůvěru. Jak bych měl reagovat na případné problémy, které by mohly nastat? Jaké praktiky bych měl zavést, abych udržel jejich důvěru a pozitivní vztah? Děkuju za jakékoliv rady a tipy od těch, kteří to už zažili!

150 slov
1.5 minut čtení
26. 10. 2022
Miroslava Trnková

Takže, je super, že jsi dostal financování, ale teď je fakt důležitý udržet investory v pohodě. Určitě bys měl s nimi komunikovat otevřeně a pravidelně. Zkus posílat měsíční nebo čtvrtletní aktualizace, kde shrneš, co se událo, jaké jsou pokroky a třeba i plány na další měsíc. Můžeš kombinovat čísla s příběhy – investoři mají rádi vidět konkrétní data, ale taky je zajímá, co se děje za těmi čísly. Takže klidně přidej nějaký osobní úhel pohledu nebo zkušenost z podnikání.

Pokud narazíš na problém, buď upřímný a informuj je o tom hned. Vysvětli, co děláš pro to, aby se to vyřešilo. Radši říct pravdu a ukázat, že jsi proaktivní, než se snažit něco zamaskovat. Důvěra se buduje tím, jak reaguješ na krize.

A co se týče zatěžování detaily – dej pozor na to, aby ses vyhnul příliš technickým věcem, pokud to není potřeba. Spíš se soustřeď na klíčové milníky a výsledky. Celkově jde o to být transparentní a udržet si jejich důvěru. Držím palce!

161 slov
1.6 minut čtení
11. 9. 2022
Libor Pavlík

Takže, dobrá zpráva, že máš financování! To je super. Teď je důležité udržet investory v obraze, ale neznamená to, že musíš každou drobnost hlásit. Zkus se zaměřit na pravidelné aktualizace, třeba jednou za měsíc. V těchto zprávách můžeš shrnout pokrok, úspěchy a případně i problémy. Udržuj to stručné a k věci.

Investory většinou zajímají čísla a výsledky, ale nezapomeň přidat i trochu příběhu – co se ti podařilo, jaké překážky jsi překonal. Pokud něco nejde podle plánu, buď upřímný. Vysvětli situaci, proč se to stalo a jak to plánuješ řešit. To ukáže, že jsi transparentní a bereš zodpovědnost.

Kromě pravidelných reportů můžeš také zvážit občasné video hovory nebo osobní setkání, aby měli možnost poslechnout si tvůj pohled na věci. Také si pohlídej komunikaci – buď proaktivní v řešení problémů, abys je nenechal čekat na otázky. Drž si jejich důvěru tím, že budeš otevřený a komunikativní. Hodně štěstí!

145 slov
1.5 minut čtení
19. 9. 2024
Vladimíra Rozsypalová
Succeed.cz/Články/Získávání investic
Jak posilovat vztahy s investory po získání financováníObjevte klíče k úspěšnému budování a udržování dlouhodobých vztahů s investory po získání potřebného financování. Naučte se, jak komunikace a transpar...
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2020
David Horák
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky