Co je nejdůležitější při vytváření profilu na LinkedIn pro freelancera?
Když přemýšlím o tom, co je vlastně klíčové při vytváření profilu na LinkedIn, obzvlášť pro freelancery, napadá mě spousta věcí. Je jasné, že LinkedIn je v dnešní době jednou z největších platforem pro profesionální networking a prezentaci. Takže co by měl freelancer určitě mít na paměti? Mám pocit, že první věc, co mě napadá, je profilová fotka. Ale jaká by měla být? Měla by působit profesionálně, nebo to může být něco víc osobního? A co bio? Jak napsat krátký popis, který upoutá pozornost potenciálních klientů? Měli bychom do něj zahrnout konkrétní dovednosti nebo projekty, které jsme dělali? A jak důležité je mít doporučení od předchozích klientů nebo kolegů? Přiznám se, že s tím mám trochu problémy, protože nevím, jestli je lepší mít hodně doporučení nebo jen pár kvalitních. Co si myslíte? Dále mě zajímá, jakou roli hrají klíčová slova v našem profilu. Jakým způsobem bychom měli přemýšlet o tom, co napsat do sekce dovedností nebo jaké projekty vybrat k prezentaci? Je důležité být konkrétní či spíš ukázat šíři našich schopností? A nakonec – jak často bychom měli náš profil aktualizovat? Mám pocit, že LinkedIn se neustále mění a my bychom se mu měli přizpůsobovat. Co byste doporučili jako nejlepší praxi pro udržení profilu svěžího a relevantního v očích potenciálních klientů?