Succeed.cz/Fórum/Co je nejdůležitější při vytváření profilu na LinkedIn pro freelancera?

Co je nejdůležitější při vytváření profilu na LinkedIn pro freelancera?

Když přemýšlím o tom, co je vlastně klíčové při vytváření profilu na LinkedIn, obzvlášť pro freelancery, napadá mě spousta věcí. Je jasné, že LinkedIn je v dnešní době jednou z největších platforem pro profesionální networking a prezentaci. Takže co by měl freelancer určitě mít na paměti? Mám pocit, že první věc, co mě napadá, je profilová fotka. Ale jaká by měla být? Měla by působit profesionálně, nebo to může být něco víc osobního? A co bio? Jak napsat krátký popis, který upoutá pozornost potenciálních klientů? Měli bychom do něj zahrnout konkrétní dovednosti nebo projekty, které jsme dělali? A jak důležité je mít doporučení od předchozích klientů nebo kolegů? Přiznám se, že s tím mám trochu problémy, protože nevím, jestli je lepší mít hodně doporučení nebo jen pár kvalitních. Co si myslíte? Dále mě zajímá, jakou roli hrají klíčová slova v našem profilu. Jakým způsobem bychom měli přemýšlet o tom, co napsat do sekce dovedností nebo jaké projekty vybrat k prezentaci? Je důležité být konkrétní či spíš ukázat šíři našich schopností? A nakonec – jak často bychom měli náš profil aktualizovat? Mám pocit, že LinkedIn se neustále mění a my bychom se mu měli přizpůsobovat. Co byste doporučili jako nejlepší praxi pro udržení profilu svěžího a relevantního v očích potenciálních klientů?

210 slov
2.1 minut čtení
10. 10. 2023
Blanka Hlaváčová

Profil na LinkedIn pro freelancera by měl být především přehledný a profesionální. Profilová fotka by měla vyzařovat profesionalitu, ale nemusí být úplně formální – někdy je fajn ukázat i trochu osobnosti. Co se týče bio, je dobré tam v krátkosti shrnout, co děláš, jaké máš zkušenosti a co tě baví. Klienty zaujme, když tam zmíníš konkrétní projekty nebo úspěchy. Doporučení jsou hodně důležitá, protože budují důvěru. Je lepší mít pár kvalitních než spoustu průměrných. Klíčová slova hrají roli v tom, jak tě lidé najdou, takže se zaměř na ty, co souvisí s tvými dovednostmi a oborem. Při výběru projektů buď konkrétní – ukaž výsledky a co jsi skutečně dělal. A nezapomínej profil aktualizovat! Ideálně pravidelně, když dokončíš nový projekt nebo se naučíš něco nového. Je dobrý mít profil stále svěží a relevantní.

132 slov
1.3 minut čtení
25. 8. 2022
Dana Šebestová

Při vytváření LinkedIn profilu jako freelancer je fakt důležitý, aby byl jasně profesionální. Profilová fotka by měla být slušná, ale nemusí být až tak formální, klidně něco víc osobního, pokud to odráží tvůj styl. Bio by mělo shrnovat, co umíš a co nabízíš, tak klidně přidej i konkrétní dovednosti a projekty, na kterých jsi dělal. Doporučení jsou taky hodně cenná – pár kvalitních je lepší než hromada průměrných. Klíčová slova jsou důležitá pro vyhledávání, tak je napiš do sekce dovedností a zaměř se na relevantní projekty. Buď konkrétní ohledně svých specializací, ale neboj se ukázat šíři dovedností. A aktualizace? Ideálně pravidelně, třeba každý měsíc nebo když dokončíš nový projekt. Udržuj profil svěží a relevantní. To ti pomůže oslovit víc klientů.

120 slov
1.2 minut čtení
3. 3. 2023
Vladimíra Charvátová
Succeed.cz/Články/Úspěšné strategie pro freelancery
Jak efektivně vybudovat osobní značku jako freelancerObjevte strategie a tipy, jak úspěšně vyniknout na trhu jako freelancer prostřednictvím efektivní osobní značky.
1000 slov
10 minut čtení
13. 8. 2020
Adam Veselý
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky