Succeed.cz/Fórum/Jak zvýšit počet spojení na LinkedIn?

Jak zvýšit počet spojení na LinkedIn?

Zajímalo by mě, co konkrétně říct lidem, když je chci přidat na LinkedIn? Mám pocit, že mám dobrý profil a zajímavé zkušenosti, ale moc lidí se mi neozývá a ani neakceptují mé pozvání. Jaký by měl být ten ideální text, abych je motivoval k přijetí? Co je důležité zmínit? Můžu třeba napsat o společných zájmech nebo o tom, co mě na jejich profilu zaujalo? Taky jsem slyšel, že je dobré mít nějaký osobní dotek nebo příběh. Jak to udělat tak, aby to vyznělo profesionálně, ale zároveň osobně? A co říct u lidí z oboru, který mě zajímá nebo kde bych chtěl pracovat? Je lepší být formální nebo uvolněný? Mám zmínit, proč bych se s nimi rád spojil nebo jenom napsat krátkou zprávu bez extra vysvětlování? A co když mi někdo napíše a já nevím, jak mu odpovědět, abych si udržel dobrý dojem? Snažím se pochopit, jak funguje networking na LinkedIn a jak víc zapojit lidi do mé sítě. Jaké další tipy máte pro získání nových spojení a jak se vyhnout tomu, aby moje pozvání vypadala jako spam? Díky za každou radu!

181 slov
1.8 minut čtení
25. 6. 2024
Dominik Hladík

Zdravím, co se týče spojení na LinkedIn, je dobrý nápad, když oslovíš lidi přímo a konkrétně. Napiš něco jako: "Ahoj, viděl jsem tvůj profil a zaujaly mě tvoje zkušenosti v [obor]. Myslím, že bychom si mohli vyměnit pár myšlenek o [téma] a rád bych tě přidal do sítě." Je důležitý zmínit, co tě na jejich profilu zaujalo, to ukazuje, že nejsi spammer a že máš opravdový zájem. Můžeš taky zmínit společné kontakty nebo zájmy – to může pomoct prolomit ledy. Co se stylu týče, snaž se najít balanc mezi formálním a uvolněným tónem; mělo by to být přátelské, ale profesionální. A pokud ti někdo napíše, klidně odpověz na jeho dotazy nebo sdílej svůj vlastní pohled na věc – ukážeš tím zájem a otevřenost. Hlavně buď trpělivý a nečekej zázraky hned. Networking je běh na dlouhou trať! Tak držím palce!

139 slov
1.4 minut čtení
15. 12. 2024
Jaroslava Nováková

Zkus se zaměřit na to, co vás spojuje. Když posíláš pozvání, můžeš zmínit společné zájmy, třeba nějakou akci, na které jste byli, nebo článek, co jste oba četli. Taky je dobrý nadhodit, co tě na jejich profilu zaujalo – třeba projekt, na kterém dělali, nebo jejich zkušenosti v oboru. Osobní dotyk je fajn, ale nedělej z toho román. Můžeš napsat něco jako: "Zaujal mě váš projekt XY, rád bych se s vámi spojil a probrali bychom to víc."

Když jde o lidi z oboru, kde chceš pracovat, klidně se zmiň o svých ambicích, ale buď opatrný na to, aby to nevypadalo jako žádost o práci. Spíš napiš, že tě zajímá jejich zkušenost a že bys rád slyšel víc.

Co se týče stylu - buď uvolněnější, ale zachovej určitou profesionalitu. Nikoho nenadchne nudný formální text. A pokud ti někdo napíše – odpověz rychle a snaž se být přátelský. Třeba poděkuj za zprávu a zeptej se na něco konkrétního ohledně jejich práce.

A nezapomeň - vyhýbej se spamovým frázím a stereotypnímu oslovení "Dobrý den". Být autentický a upřímný je klíčový.

177 slov
1.8 minut čtení
8. 10. 2024
Markéta Fojtíková
Succeed.cz/Články/Networking a spolupráce
Klíčové dovednosti pro úspěšný networking v digitální doběObjevte klíčové dovednosti, které potřebujete pro úspěch v networkingovém prostředí. Naučte se, jak rozvíjet kompetence, které vám pomohou spojit se s...
1000 slov
10 minut čtení
26. 3. 2024
Jana Nováková
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky