Succeed.cz/Fórum/Jak poznám, jestli je někdo zajímavý kontakt pro mě?

Jak poznám, jestli je někdo zajímavý kontakt pro mě?

Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, jestli je někdo potenciálně zajímavý kontakt pro mě v oblasti podnikání nebo kariérního růstu. Občas se setkávám s lidmi na různých networkingových akcích nebo online webinářích a nejsem si jistý, zda by mi mohli přinést nějakou hodnotu nebo inspiraci. Jaké faktory bych měl brát v úvahu? Mělo by mě zajímat jejich profesní zaměření, zkušenosti, které mají, nebo třeba jejich přístup k podnikání? Je důležité se zaměřit na společné zájmy a cíle, nebo naopak hledat někoho, kdo má úplně jiný pohled na věci? Jak si vlastně vytvořit nějaký první dojem a co říct, abych zjistil, zda je daný člověk pro mě vhodný kontakt? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, jak s takovými lidmi navazovat kvalitní vztahy, které mohou vést k nějakým spolupracím nebo dokonce k investičním příležitostem? Myslím, že v dnešním digitálním světě je hrozně důležité mít správné kontakty a užitečné lidi kolem sebe. Takže jak vlastně poznat toho pravého člověka?

160 slov
1.6 minut čtení
12. 4. 2024
Radka Netolická

Když hledáš zajímavé kontakty, zaměř se na pár věcí. Zkus zjistit, co ten člověk dělá, jaké má zkušenosti a v čem se vyzná. Je dobrý mít představu o jeho profesní dráze a zájmech. Společné cíle můžou být fajn, ale někdy můžeš najít hodnotu i v lidech, co mají jiný pohled na věci. Vyměň si názory, to ti pomůže zjistit, jestli vás něco spojuje nebo jestli tě umí inspirovat. Když s někým mluvíš poprvé, zkus se ptát na jeho projekty nebo na to, co ho motivuje. Tím můžeš snadno zjistit, jestli je ten kontakt pro tebe přínosný.

Pokud chceš budovat vztah, dej najevo opravdový zájem a sdílej i něco o sobě. Networking není jen o tom brát, ale i dávat. Zmiň nějaké své projekty nebo výzvy a třeba ti nabídne nějaké tipy nebo spojení. Mít kvalitní kontakty je klíčové, takže buď aktivní a neváhej se s lidmi bavit i po akcích nebo webinářích. Udržuj s nimi kontakt, třeba přes sociální sítě alebo e-mailem. Čas od času zkus sdílet nějaký zajímavý článek nebo iniciativu, která by je mohla zajímat. Takový přístup ti může otevřít nové dveře k příležitostem.

185 slov
1.9 minut čtení
30. 11. 2024
Vladimíra Pechová

Je dobré se zaměřit na pár klíčových věcí. Především, zjistit, jaké má ten člověk zkušenosti a co dělá. Můžeš se ptát na jeho projekty nebo cíle – to ti napoví, jestli se vám pohledy shodují nebo si navzájem můžete něco přinést. Společné zájmy jsou fajn, ale občas je lepší mít i někoho s jiným úhlem pohledu, protože to může otevřít nové příležitosti.

Při prvním setkání se neboj být zvědavý a klást otázky. Zeptej se na jeho názory na aktuální trendy v oboru nebo co ho motivuje. To ti pomůže udělat si obrázek o tom, jestli je pro tebe zajímavý. A důležité je i to, jak s ním mluvíš – buď otevřený a autentický, lidi to většinou ocení.

Ohledně navazování vztahů – snaž se udržovat kontakt i po akci. Poslat e-mail nebo zprávu, kde poděkuješ za příjemný rozhovor a případně navrhni další setkání. Mít kvalitní vztah trvá čas, ale pokud máte vzájemnou důvěru, může to vést k zajímavým příležitostem. Takže buď aktivní a neváhej investovat do lidí kolem sebe.

166 slov
1.7 minut čtení
14. 12. 2024
Renata Bartošová
Succeed.cz/Články/Networking a spolupráce
Klíčové dovednosti pro úspěšný networking v digitální doběObjevte klíčové dovednosti, které potřebujete pro úspěch v networkingovém prostředí. Naučte se, jak rozvíjet kompetence, které vám pomohou spojit se s...
1000 slov
10 minut čtení
26. 3. 2024
Jana Nováková
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky