Co dělat, když se bojím oslovit někoho na LinkedIn?
Proč mám takový strach oslovit lidi na LinkedIn? Chtěl bych navázat nové kontakty, ale pokaždé, když se chystám napsat zprávu, pocítím nervozitu. Je to přece profesionální síť a já mám pocit, že musím být dokonalý. Co když ten člověk bude mít jiný názor na mé zkušenosti nebo se mu nebudu líbit? Jak se mohu zbavit tohoto strachu? Zkoušel jsem si říkat, že i oni byli kdysi na začátku, ale stejně mě to neuklidňuje. Jaké jsou nejlepší tipy, jak napsat první zprávu, aby to bylo přirozené a ne příliš formální? Mám se představit hned v úvodu, nebo raději začít s nějakou otázkou či poznámkou k jejich profilu? Co když odpoví negativně? Jak to zvládnout a nepřipadat si jako neúspěšný? Myslíte si, že je důležité mít perfektně nastavený profil než začnu oslovovat ostatní? Mám strach z odmítnutí a možná i z toho, že budu vypadat jako stalker. Jak to dělají lidé, kteří jsou v tomhle ohledu úspěšní? Je dobré mít nějaký konkrétní důvod proč je kontaktuji, nebo stačí napsat něco obecného? Jak dlouho bych měl čekat na odpověď, než to vzdám? Rád bych slyšel vaše názory a rady, co se osvědčilo vám.