Succeed.cz/Fórum/Kde najdu kurzy na zlepšení svých digitálních dovedností?

Kde najdu kurzy na zlepšení svých digitálních dovedností?

Zdravím všechny, zajímá mě, jaké možnosti mám, když chci zlepšit své digitální dovednosti. V dnešní době je to přece tak důležité, zvlášť pokud se člověk snaží uspět v práci nebo dokonce v podnikání. Slyšel jsem o různých online kurzech a platformách, ale mám pocit, že jich je tolik, že se v tom vůbec nevyznám. Nevíte někdo, kde bych mohl najít opravdu kvalitní a dostupné kurzy? Myslím tím nejenom základní úrovně, ale i pokročilejší školení zaměřená třeba na marketing, programování nebo grafiku. Uvažoval jsem i o místních školeních, ale obvykle bývají dost drahá a časově náročná. Jaké máte zkušenosti s online vzděláváním? Jsou nějaké konkrétní weby nebo platformy, které byste doporučili? A co se týče certifikátů – má to vůbec smysl, když chci být konkurenceschopný na trhu práce? Taktéž bych rád věděl, jestli je lepší se zaměřit na všeobecné dovednosti nebo raději vybrat specializaci. Předem díky za jakékoliv tipy a rady! Každá informace se hodí!

154 slov
1.5 minut čtení
22. 8. 2022
Anna Pokorná

Hodně lidí teď chválí platformy jako Udemy, Coursera nebo edX. Mají širokou nabídku kurzů od základů až po pokročilé věci jako marketing, programování, grafiku a další. Ceny jsou většinou dost rozumné, občas mají i akce. Pak je tu Skillshare, kde se můžeš učit od ostatních tvůrců, takže to může být fajn. Co se certifikátů týče, záleží na oboru – v IT a marketingu můžou pomoct, ale spíš než certifikáty je důležité ukázat, co umíš v praxi. Zkus se zaměřit na specializaci, ale mít i nějaké všeobecné dovednosti se hodí. Je dobrý mít přehled v několika oblastech. Možná zkus i místní meetupy nebo workshopy – ty jsou často levnější a můžeš potkat zajímavý lidi.

113 slov
1.1 minut čtení
5. 12. 2023
Vladimíra Charvátová

Zdar, doporučuju mrknout na platformy jako Coursera, Udemy nebo LinkedIn Learning. Mají fakt širokou nabídku kurzů od základů až po pokročilé dovednosti v marketingu, programování a grafice. Občas jsou na těch stránkách slevy, takže se dá najít něco za dobrou cenu.

Pokud preferuješ české kurzy, tak zkus ČVUT nebo Učení online, mají taky zajímavé nabídky.

Jinak k certifikátům – určitě to má smysl. Některé zaměstnavatele to může zajímat, i když to není rozhodující. Určitě je dobrý mít nějakou specializaci, ale obecný dovednosti taky nejsou na škodu. Hlavně se nezapomeň zaměřit na to, co tě baví a co bys chtěl dělat v budoucnu.

102 slov
1 minut čtení
2. 12. 2024
Markéta Šimková
Succeed.cz/Články/Trend v pracovním světě
Kde se nachází největší poptávka po digitálních dovednostech?Přehled oblastí a profesí vyžadujících pokročilé digitální dovednosti, s tipy na přípravu na tyto profese.
1000 slov
10 minut čtení
18. 4. 2022
Adam Veselý
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky