Succeed.cz/Fórum/Jaké techniky mindfulness mi pomohou být víc produktivní?

Jaké techniky mindfulness mi pomohou být víc produktivní?

Zajímalo by mě, jaké konkrétní techniky mindfulness by mi mohly pomoci zvýšit moji produktivitu. Pracuji v náročném prostředí, kde se často cítím zahlcený a rozptýlený množstvím úkolů, které musím zvládnout. Chtěl bych se naučit lépe soustředit a využívat přítomný okamžik, protože mám pocit, že mi to v práci hodně chybí. Zkoušel jsem některé jednoduché dechové cvičení, ale zatím jsem neviděl žádné výrazné zlepšení. Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní cvičení nebo techniky, které bych mohl zařadit do své denní rutiny? Zajímalo by mě také, jestli máte osobní zkušenosti s mindfulness a jak vám to pomohlo v oblasti kariéry nebo podnikání. Třeba nějaké rady ohledně meditace, vizualizace nebo jiných metod? Vím, že mindfulness je hodně trendy téma, ale opravdu by mě zajímalo, jestli to může mít reálný dopad na moji pracovní výkonnost a schopnost zvládat stres. Díky moc za vaše tipy!

140 slov
1.4 minut čtení
20. 3. 2024
Tomáš Janda

Zdravím, myslím, že mindfulness ti může fakt pomoct. Zkus třeba techniku "5-4-3-2-1", kde se zaměříš na pět věcí, co vidíš, čtyři, co slyšíš atd. Pomůže ti to vrátit se do přítomnosti a trochu se uvolnit. Další věc je pravidelná meditace – klidně začni s pár minutama denně a postupně přidávej. Někdo má rád vizualizaci, kdy si představíš, jak úkoly zvládáš bez stresu, to mě taky dost pomohlo. Zkus taky denní plánování – na začátku dne si stanov nejdůležitější úkoly a soustřeď se na ně. Mějte v tom systém, třeba použij Techniku Pomodoro (25 minut práce, 5 minut pauza), to ti může pomoct s koncentrací. Osobně jsem to zkoušel a určitě mi to dalo víc klidu v práci. Hlavně se nenech zahltit a pamatuj, že i malý krok k mindfulness může udělat velký rozdíl.

133 slov
1.3 minut čtení
23. 3. 2024
Karolína Havlíková

Zdravím, zkus tyhle tipy, co mi fakt pomohly. První je jednoduchý – každý den si vyhraď pár minut na dechové cvičení. Opravdu to funguje. Jen si sedni, zavři oči a soustřed se na dech. Pár minut stačí, aby ses uvolnil. Další věc, co mi pomohla, je technika Pomodoro. Děláš 25 minut na úkol a pak 5 minut pauza. Během té pauzy se zaměř na to, co cítíš a co tě obklopuje. Hlavně se snaž vypnout notifikace na telefonu a věnovat se jen tomu jednomu úkolu. Také doporučuji krátkou meditaci večer před spaním – to tě uklidní a nastartuje další den líp. Osobně jsem zjistil, že když si ráno udělám "mindfulness plán" (co chci ten den zvládnout), tak jsem mnohem produktivnější. Zkus to a uvidíš, jak se ti zlepší soustředění a zvládání stresu.

132 slov
1.3 minut čtení
7. 5. 2024
Marcela Sýkorová
Succeed.cz/Články/Duševní zdraví
Které techniky mindfulness mohou zlepšit vaši produktivitu?Objevte, jak techniky mindfulness mohou zvýšit vaši produktivitu a přispět k duševnímu zdraví. Naučte se, jak je implementovat do každodenní podnikate...
1000 slov
10 minut čtení
25. 10. 2021
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky