Kdy začít investovat do placené reklamy na sociálních sítích?
Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas začít investovat do placené reklamy na sociálních sítích. Mám už nějakou dobu svůj malý podnik a zatím jsem se spíše soustředil na organický růst a vytváření obsahu. Myslím, že jsem udělal nějaké pokroky, ale cítím, že placená reklama by mohla výrazně pomoci, zvlášť když vidím, jak ostatní podnikatelé úspěšně využívají Facebook, Instagram nebo LinkedIn pro propagaci svých služeb. Hlavně mě zajímá, jestli je lepší začít s placenou reklamou hned od začátku, nebo je lepší počkat, až budu mít nějakou stabilní základnu zákazníků? A co rozpočet? Jak moc bych měl investovat na začátku? Je pravda, že některé platformy nabízejí možnost testování s malým rozpočtem, ale opravdu to má smysl? Všude se píše o tom, jak důležité je mít dobře nastavené cílení a strategii, ale kde začít? Mám se nejdřív zaměřit na konkrétní produkty nebo služby, které chci propagovat, nebo je lepší budovat širší značku? Jaké jsou vaše zkušenosti s časováním a efektivností reklamních kampaní? Chtěl bych slyšet názory ostatních na to, kdy je nejlepší čas skočit do světa placené reklamy a co všechno bych měl zvážit před tímto krokem.