Succeed.cz/Fórum/Co udělat, když mi dochází peníze před výplatou?

Co udělat, když mi dochází peníze před výplatou?

Takže, mám takový problém. Blíží se konec měsíce a moje peníze se nebezpečně přibližují k nule. Výplata je sice na obzoru, ale co dělat do té doby? Už jsem zkoušel různé způsoby, jak ušetřit – omezil jsem jídlo venku, snažím se nakupovat jen základní věci a dokonce jsem chvíli přežíval jen na instantních nudlích. Ale teď už to vypadá, že mi skutečně docházejí peníze a nevím, co dál. Zvažoval jsem možnost si půjčit nějakou částku od kamarádů nebo rodiny, ale nechci je zatěžovat svými problémy. Mám také zkušenosti s různými půjčkami, ale ty mají vysoké úroky a já se nechci dostat do větších dluhů. Rád bych věděl, jestli někdo z vás měl podobnou situaci a jak jste ji vyřešili. Měl byste mi poradit, jestli existují nějaké rychlé způsoby, jak si přivydělat pár korun do výplaty? Myslíte, že by bylo rozumné začít nabízet nějaké služby kolem sousedství nebo třeba prodat něco, co už nepotřebuji? Jak si vůbec plánujete finance, abyste se nedostali do podobné situace? Zajímalo by mě i to, jestli máte nějaké tipy na rozpočet nebo aplikace, které vám pomáhají sledovat výdaje. Jak se vám daří vycházet s penězi mezi výplatami? Co byste doporučili někomu, kdo je v této prekérní situaci? Každý tip nebo rada by pro mě byly opravdu cenné.

211 slov
2.1 minut čtení
10. 12. 2024
Nikola Hradilová

Když ti docházejí peníze před výplatou, je pár možností, co můžeš zkusit. Za prvé, zkus se podívat, co doma už nepotřebuješ a prodat to. Můžeš zkusit inzeráty na Facebooku nebo bazarové aplikace, tam se to rychle prodává. Pak je dobrý nápad nabídnout sousedům nějaké služby – třeba úklid, sekání trávy nebo hlídání dětí. To se hodně využívá a můžeš si tak snadno přivydělat.

Pokud máš nějaké dovednosti jako vaření nebo opravy, můžeš nabízet i tyhle služby. Jinak, co se týče financí, já si dělám jednoduchý rozpočet na papír, kde si zapisuju příjmy a výdaje, aspoň vím, kolik mám na další dny. A ohledně aplikací, zkus Mint nebo YNAB – obě jsou super na sledování peněz a plánování rozpočtu. Držím palce, ať to zvládneš do výplaty!

125 slov
1.3 minut čtení
30. 7. 2024
Miroslava Prchalová

Tak tohle znám, taky jsem byl v podobný situaci. Zkus prodat něco, co už nepotřebuješ. Na bazarech nebo sociálních sítích to jde rychle. Můžeš taky nabídnout nějaké služby sousedům - posekat trávník, uklidit, hlídat děti nebo tak. Taky mě napadá, zkus se podívat na nějaké krátkodobé brigády třeba přes internet. Někdy stačí i pár hodin práce a můžeš mít něco navíc. Co se týče rozpočtu, zkus si napsat výdaje na papír, fakt to pomůže vidět, kde ještě ušetřit. Často zapomínáme na drobnosti, co požírají peníze. A pokud máš kamarády nebo rodinu, klidně se jich zeptej, ale jako dočasné řešení. Držím palce!

101 slov
1 minut čtení
16. 1. 2025
Ondřej Štěpánek
Succeed.cz/Články/Úspory a správa peněz
Jak efektivně spravovat svůj osobní rozpočet v digitální éřeObjevte strategie a nástroje pro efektivní správu osobního rozpočtu v digitální éře. Vylepšete své finance a naučte se, jak ušetřit více peněz!
1000 slov
10 minut čtení
5. 7. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky