Succeed.cz/Fórum/Jak může psychika ovlivnit prodejní úspěch?

Jak může psychika ovlivnit prodejní úspěch?

Zajímalo by mě, jak vlastně psychika a naše duševní zdraví ovlivňuje to, jak prodáváme. Když se podívám na sebe, někdy mám pocit, že když jsem ve špatné náladě nebo mám stres, tak moje prodejní výsledky nejsou tak dobré. Někdy mám pocit, že když se cítím sebevědomě a pozitivně, tak se mi daří lépe a zákazníci reagují mnohem příznivěji. Jak moc může vlastně naše psychické rozpoložení ovlivnit to, jak nás ostatní vnímají? Může strach z neúspěchu nebo nervozita před důležitými jednáními hrát roli v tom, jak přesvědčivě dokážeme prezentovat naše produkty nebo služby? A co když je člověk vykolejený z osobního života – dává pak vůbec smysl se snažit o prodej? Existují nějaké techniky nebo tipy, jak si udržet pozitivní přístup a soustředit se na úspěch i ve chvílích, kdy to nejde tak hladce? Jak můžete překonat psychické překážky, které vás brzdí v dosahování prodejních cílů? Jaké zkušenosti máte s tím, jak psychika ovlivňuje prodejní výkon? Děkuju za vaše názory.

159 slov
1.6 minut čtení
3. 8. 2024
Zdeňka Jedličková

No jasně, psychika má velkej vliv na prodej. Když jsi ve stresu nebo v depresi, tak to prostě cítíš a i ten zákazník to pozná. Sebevědomí a pozitivní nálada ti pomáhají lépe komunikovat, působíš daleko víc přesvědčivě. Je to jako když se cítíš dobře, tak i ten prodej jde líp, přitom když jsi nervózní nebo se bojíš selhání, tak ti to může dost srazit výkon.

Osobní problémy určitě taky ovlivňují, takže je dobrý se nějak od toho umět odpoutat. Třeba techniky jako meditace nebo krátké přestávky na uvolnění mohou pomoct. Důležitý je mít nějaký rituál, co tě nakopne. Taky si můžeš zkusit nastavit malé cíle, abys měl pocit úspěchu a trochu si zvednul náladu.

Hlavně nezapomínat, že každý má špatný dny, ale klíčový je se snažit najít způsob, jak se udržet na vlně a nenechat se tím zlomit. Takže jo, psychika fakt hraje roli a je dobrý se na ni soustředit.

151 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Adéla Benešová

Psychika hraje fakt velkou roli v prodeji. Když jsi ve stresu nebo máš špatnou náladu, tak to prostě cítí i zákazníci. Všechno je to o tom, jak vyzařuješ energii. Když jsi sebevědomý a pozitivní, tak se ti fakt daří líp. Strach z neúspěchu umí dost potrápit, nervozita může udělat zázraky s tím, jak působíš na ostatní – můžeš působit méně přesvědčivě. Pokud tě trápí něco osobního, tak je těžký se soustředit na prodej, ale dá se to. Zkus třeba techniky jako meditace nebo vizualizaci úspěchu. Prostě najdi něco, co ti pomůže se uklidnit a dostat do správné pohody. Každý máme nějaké triky – třeba si udělat seznam úspěchů nebo si připomínat, proč děláš to, co děláš. Takže jo, psychika má velkej vliv a je dobrý na tom pracovat.

128 slov
1.3 minut čtení
5. 12. 2024
Richard Horálek
Vybudování schopnosti efektivně prodávat své služby nebo produkty.
Succeed.cz/Články/Prodávací dovednosti
Proč je psychika neodmyslitelnou součástí prodejních dovedností?Jak psychologie ovlivňuje úspěšnost prodeje a techniky, které můžete využít pro zlepšení svých prodejních dovedností.
1000 slov
10 minut čtení
8. 3. 2024
Petra Svobodová
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky