Succeed.cz/Fórum/Jaké aplikace můžu použít k automatizaci prodeje?

Jaké aplikace můžu použít k automatizaci prodeje?

Narazil jsem na téma automatizace prodeje a říkal jsem si, že by bylo super se dozvědět, jaké aplikace vlastně fungují v této oblasti. Vím, že dneska je spousta nástrojů, které dokážou ušetřit čas a zjednodušit celý proces prodeje, ale nevím, kde začít. Hledám něco, co by mi mohlo pomoct nejen s řízením objednávek, ale také s marketingem a sledováním zákazníků. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s konkrétními aplikacemi nebo platformami, které byste doporučili. Myslíte, že by měly mít nějaké specifické funkce? Co třeba integrace s e-shopy nebo CRM systémy? Měli byste také tipy na nástroje pro automatizaci e-mailového marketingu, protože bych rád oslovil více lidí bez toho, abych musel trávit hodiny psaním individuálních zpráv. Jak jste na tom vy? Jaké aplikace vám pomohly zefektivnit prodej a udělat ho méně náročným? Byl bych vděčný za jakékoli rady a zkušenosti! Možná bych mohl najít něco, co bude perfektně sedět mému podnikání.

151 slov
1.5 minut čtení
29. 9. 2024
Kristýna Odehnalová

Takže, já používám pár aplikací na automatizaci prodeje a fakt mi to zjednodušilo život. Hlavně bych doporučil něco jako Zapier, to ti umožní napojit víc různých aplikací a automatizovat procesy mezi nimi. Co se týče e-mailového marketingu, Mailchimp je super, má spoustu šablon a umí segmentaci, což ti ušetří hromadu času při oslovování zákazníků. Pro sledování zákazníků je dobrý třeba HubSpot, to je CRM systém, který má i funkce pro marketing. Jo a pokud prodáváš online, tak určitě koukni na Shopify nebo WooCommerce s nějakým pluginem pro automatizaci, třeba Orderhive, to ti pomůže s řízením objednávek. Měly by mít možnost integrace s dalšíma nástrojema, aby to fungovalo hladce. Zkrátka, doporučuju vybírat podle toho, co konkrétně potřebuješ a co ti ulehčí práci.

121 slov
1.2 minut čtení
30. 1. 2025
Michaela Lišková

Hele, automatizace prodeje je fakt dobrá věc. Osobně jsem zkusil pár nástrojů, co mi pomohly. Třeba HubSpot je skvělý pro CRM, má to i funkce pro marketing. Můžeš si tam naplánovat e-maily a sledovat, kdo co otevírá. Pak je tu i Salesforce, ale to už je spíš pro větší firmy, dost robustní.

Na e-mailový marketing doporučuju Mailchimp nebo Sendinblue. Oba mají jednoduchý rozhraní a dají se snadno propojit s webem. V Mailchimpu můžeš dělat i automatizace na základě chování zákazníků, což je super.

Co se týče integrací, koukni na Zapier, ten ti umí propojit různé aplikace a udělat takový automatizovaný workflow. Např. když někdo nakoupí, můžeš ho automaticky přidat do seznamu v Mailchimpu.

Je dobrý mít všechno pod kontrolou na jednom místě, takže se zaměř na nástroje, co uměj víc věcí najednou. Ušetříš tím čas a budeš se moc soustředit na prodej místo administrativy.

143 slov
1.4 minut čtení
13. 12. 2024
Richard Janků
Succeed.cz/Články/Prodávací dovednosti
Které technologie mohou podpořit vaše prodejní dovednosti?Přehled moderních nástrojů a softwaru, které usnadňují proces prodeje a správu vztahů se zákazníky.
1000 slov
10 minut čtení
29. 10. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky