Jak si vybrat mezi krátkodobými a dlouhodobými cíli?
Přemýšlím o tom, jak si vlastně stanovit cíle a nevím, jestli bych se měl zaměřit na krátkodobé nebo dlouhodobé. V poslední době se hodně mluví o SMART cílech a o tom, jak důležité je mít jasnou představu o tom, co chci v životě dosáhnout. Ale co když je těžké rozhodnout se, jestli jít po něčem, co mohu splnit brzy, nebo se soustředit na něco většího a složitějšího, co zabere třeba roky? Mám pocit, že krátkodobé cíle by mi mohly pomoci udržet motivaci a vidět výsledky rychleji, ale na druhou stranu, dlouhodobé cíle mohou vést k většímu úspěchu v kariéře nebo podnikání. Jak se rozhodnout? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody obojího? Co když začnu s jedním typem cílů a pak se to ukáže jako špatná cesta? Jak určit priority mezi těmito dvěma přístupy? Je lepší mít více krátkodobých cílů a snažit se postupně dosahovat něčeho většího, nebo se rovnou zaměřit na jeden velký cíl a pracovat na něm dlouhodobě? Zajímalo by mě také, jak to děláte vy ostatní. Pomohlo vám někdy stanovení krátkodobých cílů, když jste usilovali o něco většího? Jak jste našli rovnováhu mezi těmito přístupy? Mohli byste prosím sdílet svoje zkušenosti a názory?