Succeed.cz/Fórum/Které trendy v digitálním marketingu bych měl sledovat?

Které trendy v digitálním marketingu bych měl sledovat?

V dnešní rychle se měnící době je pro podnikatele a marketéry klíčové držet krok s aktuálními trendy v digitálním marketingu. Chtěl bych se zeptat, co vlastně považujete za nejzásadnější trendy, které by mi mohly pomoci v mém podnikání? Slyšel jsem, že personalizace obsahu je na vzestupu a že cílená reklama hraje stále větší roli, ale jaké konkrétní nástroje nebo strategie byste doporučili? Zajímalo by mě také, jakou roli hrají sociální média v současném marketingu a zda byste doporučili zaměřit se na určité platformy více než na jiné. A co influencer marketing? Je to stále efektivní způsob, jak oslovit nové zákazníky, nebo už to pomalu ztrácí smysl? Další věc, která mě zajímá, je SEO. Jaké změny v algoritmu vyhledávačů by měly mít vliv na to, jak optimalizujeme naše webové stránky? A co video marketing – má pořád smysl investovat do videí jako součást strategie digitálního marketingu? Rád bych slyšel vaše názory na to, jaké nové technologie a nástroje by se měly začlenit do marketingového mixu. Také by mě zajímalo, jaké dovednosti jsou dnes v této oblasti nejžádanější. Zkrátka, co sledujete vy a co považujete za nezbytné pro úspěch v digitálním světě?

190 slov
1.9 minut čtení
30. 7. 2022
Antonín Ševčík

Dobrý den, sleduju, co se teď děje v digitálním marketingu a tady je pár věcí, co se mi zdají důležité. Personalizace obsahu je fakt na vzestupu, takže se vyplatí mít nějaké nástroje na analýzu zákaznických dat, to ti pomůže cílit na správné lidi. Co se týče sociálních médií, tak Instagram a TikTok jsou teď v kurzu, ale záleží na tvém produktu – jestli prodáváš něco vizuálního, tak tyhle platformy jsou ideální. Influencer marketing pořád funguje, ale je důležitý vybírat influencery s autentickým publikem, jinak to nemá smysl.

SEO je další téma, Google pořád mění algoritmy, takže mít kvalitní obsah a rychlé stránky je zásadní. Video marketing rozhodně neztrácí smysl; videa mají vysokou míru zapojení a lidi je prostě rádi sledují. Nové technologie jako AI pro automatizaci marketingu bys měl zkusit začlenit do strategie. A co dovednosti? Data analytics, copywriting a znalost sociálních médií jsou teď hodně žádané. Držet krok s trendy v digitálu je fakt důležitý, jinak se snadno ztratíš.

160 slov
1.6 minut čtení
15. 4. 2024
Daniela Staňková

Držet krok s digitálním marketingem je fakt náročný, ale pár trendů bys měl určitě mít na radaru. Personalizace obsahu je teď fakt důležitá - lidi chtějí cítit, že se k nim přistupuje individuálně. Co se týče cílené reklamy, tak ta roste pořád, využívej nástroje jako Google Ads a Facebook Ads, ty ti pomůžou dostat se k přesnějšímu publiku.

Sociální média jsou stále v kurzu, ale záleží na tvém trhu. TikTok je hit, hlavně mezi mladšími lidmi, takže pokud cílíš na tuhle demografii, zvaž to. Influencer marketing funguje, ale už to není to jediné, co bys měl dělat - spíš to kombinuj s dalšími kanály.

SEO – algoritmy se furt mění, takže drž krok s novinkami od Googlu, klidně sleduj SEO blogy. Video marketing? Určitě investuj do kvalitních videí, protože video obsah dostává více pozornosti než text. Nové technologie jako AI pro analýzu dat nebo chatboti bys taky neměl ignorovat.

Dovednosti? Znalost analytiky a práce s daty jsou teď super žádané. Takže shrnuto podtrženo - buď otevřený novinkám a experimentuj s různými strategiemi.

170 slov
1.7 minut čtení
13. 7. 2023
Zuzana Bečková
Succeed.cz/Články/Nové trendy
Kde najít příležitosti pro růst v digitálním trhu?Objevte nové platformy a trhy, které podnikatelům nabízejí jedinečné příležitosti pro expanzi a růst v dynamickém digitálním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
23. 9. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky