Succeed.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když jsem úplný začátečník?

Jak začít investovat do kryptoměn, když jsem úplný začátečník?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít investovat do kryptoměn, když jsem naprostý nováček a nemám s tím žádné zkušenosti. Zajímá mě, co všechno bych měl vědět předtím, než se pustím do toho světa digitálních měn. Jaké jsou ty první kroky, které bych měl udělat? Mám si nejdřív něco nastudovat o různých kryptoměnách, nebo je lepší rovnou začít s nějakou konkrétní měnou? Taky by mě zajímalo, jestli je potřeba mít nějakou peněženku na kryptoměny a jak vlastně fungují burzy. Jak se vyhnout podvodům a ztrátám? A co třeba náklady spojené s investováním - jsou nějaké poplatky, které bych měl mít na paměti? Myslíte si, že je lepší začít s menšími částkami, nebo je lepší hned investovat více peněz? Rád bych slyšel i názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti, co se jim osvědčilo a co naopak ne. Je důležité sledovat trh a jeho vývoj, nebo se na to mám dívat spíš jako na dlouhodobou investici? Jaký je váš názor na kryptotrhy obecně, má to smysl? Každá rada by mi opravdu pomohla!

171 slov
1.7 minut čtení
25. 12. 2021
Alois Vobořil

Začít s investováním do kryptoměn není tak složitý, ale chce to si nejdřív něco nastudovat. Doporučuji začít s nějakými základními informacemi o kryptoměnách, jako je Bitcoin, Ethereum a další. Zjisti, jak fungují blockchainy a co to vlastně ty kryptoměny jsou. Pak si určitě vytvoř peněženku - můžeš zvolit softwarovou (mobilní) nebo hardwarovou (fyzickou), záleží na tom, jak moc chceš být zabezpečený.

Burzy jsou místa, kde kupuješ a prodáváš kryptoměny, takže si vyber nějakou ověřenou. Na začátku doporučuju investovat menší částku, naučíš se, jak to funguje bez velkého rizika. Poplatky na burzách obvykle bývají za obchodování, tak se na to koukni. A co se týče podvodů, vždycky si ověřuj a nedávej nikomu svoje klíče nebo hesla.

Sledování trhu je důležité, ale zkus to brát spíš jako dlouhodobou investici. Kryptotrhy jsou volatilní, takže se připrav na výkyvy. Měl bys mít realistická očekávání a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. Takže jo, má to smysl, ale chce to rozum a trpělivost.

157 slov
1.6 minut čtení
11. 3. 2023
Rudolf Zich

Pokud se chystáš investovat do kryptoměn, je dobrý začít tím, že si o tom něco nastuduješ. Na internetu je spousta článků a videí, které ti pomůžou pochopit základy. Než začneš investovat, zjisti si co nejvíc o různých kryptoměnách a jak fungují. Bitcoin a Ethereum jsou asi nejlepší volba na začátek, ale můžeš kouknout i na další altcoiny.

Budeš potřebovat peněženku na kryptoměny. Existují online peněženky, hardwarové peněženky a mobilní aplikace. Každá má svoje výhody a nevýhody. Burzy jako Binance nebo Coinbase jsou dobré pro nákup kryptoměn, ale dej si pozor na poplatky za transakce a výběry.

Co se týče investic, je lepší začít s menšími částkami, dokud se naučíš, jak trh funguje. Nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Sledování trhu je důležité, ale pokud chceš investovat dlouhodobě, tak se nesmíš neustále stresovat cenovými výkyvy.

A hlavně, vyhýbej se podvodům – pokud něco vypadá příliš dobře, aby to byla pravda, tak pravděpodobně není. Měj otevřenou hlavu a buď opatrný. Kryptotrhy můžou být hodně volatilní, takže dej pozor na své rozhodnutí.

168 slov
1.7 minut čtení
19. 2. 2024
Šárka Hrdličková
Succeed.cz/Články/Nové trendy
Kde najít příležitosti pro růst v digitálním trhu?Objevte nové platformy a trhy, které podnikatelům nabízejí jedinečné příležitosti pro expanzi a růst v dynamickém digitálním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
23. 9. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky