Succeed.cz/Fórum/Jak zjistit, co můžu automatizovat?

Jak zjistit, co můžu automatizovat?

V poslední době se hodně mluví o automatizaci a jak může zjednodušit a zefektivnit naše pracovní procesy. Mě by zajímalo, jak vlastně zjistit, co všechno můžu automatizovat v rámci svého podnikání nebo každodenního života. Přijde mi, že spousta lidí už využívá různé nástroje a aplikace, ale já si nejsem jistý, kde začít. Jaké kroky bych měl podniknout, abych zjistil, co skutečně potřebuju automatizovat? Je lepší se zaměřit na opakující se úkoly, které mi zabírají příliš času, nebo jsou i jiné oblasti, na které bych se měl soustředit? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké tipy nebo techniky, jak analyzovat své pracovní postupy a najít místa, kde by automatizace mohla přinést skutečné výhody. Vím, že existuje spoustu různých nástrojů a softwarů zaměřených na automatizaci, ale jak poznat, co je pro mě to pravé? Možná jste už někdo prošel tímto procesem a máte nějaké užitečné rady? Jaké otázky si mám klást, abych se lépe orientoval v tom, co všechno by se dalo zautomatizovat? Předem díky za pomoc!

164 slov
1.6 minut čtení
21. 5. 2024
Jarmila Konečná

Tak tohle je dost zajímavý téma. Taky jsem se nad tím zamýšlel a nejlepší způsob, jak začít, je prostě si udělat seznam všech úkolů, co děláš pravidelně. Mysli na věci jako fakturace, plánování schůzek, emaily nebo reporty – to jsou jasné kandidáty na automatizaci.

Pak koukni na čas, co tě to stojí, a zeptej se sám sebe: "Co mi fakt zabírá čas?" Někdy stačí jen malá úprava procesu a už to jede samo.

Jestliže máš nějaké nástroje jako Zapier nebo Integromat, ty ti můžou hodně pomoci spojit různé aplikace a automatizovat tok informací mezi nimi. Je dobrý se zaměřit na opakující se úkoly, ale taky sleduj, kde děláš věci dvakrát – to je jasná stopa k automatizaci.

Někdy je dobrý si prostě vyzkoušet různý nástroje a uvidíš, co ti sedne. Klidně si dej nějaké testovací období a koukej, jak bys mohl zefektivnit procesy. A neboj se ptát ostatních, jak to dělají oni. Určitě najdeš spoustu tipů a triků!

157 slov
1.6 minut čtení
13. 11. 2024
Jakub Trnka

Automatizace může dost ušetřit čas, tak se na to podívej z různých úhlů. Zkus si udělat seznam všech činností, co děláš pravidelně a zjisti, co ti zabírá nejvíc času nebo co je nudné. Opakující se úkoly jsou jasný cíl pro automatizaci. Třeba správa e-mailů, plánování schůzek nebo fakturace. No a pak si zkus zjistit, kde máš nějaké chyby nebo zpoždění – to by taky mohlo být místo pro automatizaci.

Jako další krok si můžeš projít nějaké nástroje na automatizaci jako Zapier nebo Integromat (Make), co ti pomůžou spojit různé aplikace dohromady. Jo a neboj se experimentovat, hodně věcí se naučíš za běhu.

Když si to všechno sepíšeš, tak ti to dá víc přehled o tom, co vlastně potřebuješ. Začni malými kroky – třeba s jedním úkolem a uvidíš, jak to půjde. A příště si klidně dej otázku: Co mě štve nebo co dělám zbytečně? To může být dobrý start pro hledání automatizací.

154 slov
1.5 minut čtení
25. 4. 2024
Bohuslav Vlk
Succeed.cz/Články/Automatizace procesů
Optimalizace pracovního procesu pomocí automatizace: Jak efektivně nastavit automatizaci pracovních úkolůObjevte, jak můžete optimalizovat své pracovní procesy pomocí automatizace, ušetřit čas a energii a zlepšit svou produktivitu. Naučte se praktické tip...
1000 slov
10 minut čtení
8. 3. 2023
David Horák
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky