Jak si nastavit pracovní prostor doma, abych byl produktivnější?
Přemýšlím, jak si doma zařídit pracovní prostor, abych byl mnohem produktivnější. V poslední době mám pocit, že i když sedím u počítače, tak mi to nějak nefunguje. Kolem mě je spousta věcí, které mě rozptylují – děti, televize, nebo dokonce i chaotický stůl plný papírů a různých věcí, které vůbec nepoužívám. Zajímalo by mě, jak si vůbec vybrat to správné místo v bytě pro práci. Je lepší mít pracovní stůl v obývacím pokoji nebo raději v ložnici? Co třeba osvětlení? Mám se snažit o to mít co nejvíc přirozeného světla nebo naopak investovat do nějakých kvalitních lamp? A co barvy? Slyšel jsem, že některé barvy mohou podporovat kreativitu a soustředění – jaké byste doporučili? Jak vlastně zařídit stůl, aby na něm bylo všechno potřebné a zároveň to nevypadalo jako po výbuchu? Jaké doplňky by mohly pomoci zvýšit mou produktivitu? Existují nějaké techniky nebo triky pro organizaci pracovního prostoru? A co třeba ergonomie? Měl bych investovat do kvalitní židle nebo stolu? Jak jste to udělali vy ve svém domácím pracovním prostoru? Jaké změny vám pomohly cítit se lépe a soustředěněji při práci z domova?