Kde najít motivaci, když pracuji sám z domova?
Pracuji z domova už nějakou dobu a musím říct, že je to pro mě občas opravdu náročné. Když jsem byl v kanceláři, bylo to snadnější – kolegové kolem mě, atmosféra, celkově ten pocit sounáležitosti a tlaku, že musím odvednout svou práci. Teď ale sedím doma u počítače a často se mi stává, že se prostě nemůžu donutit k práci. Ztrácím motivaci a někdy vůbec nevím, jak z toho ven.
Zkoušel jsem různé techniky – plánování dne, časové bloky, dokonce i meditace. Ale stejně se mi stává, že se ztratím v přestávkách nebo na sociálních sítích. Všichni kolem mě říkají, že bych měl mít jasný plán a držet se ho, ale když všechno dělám sám a nemám žádného šéfa ani tým, tak je to prostě těžké. Hlavně teď, když venku svítí slunce a láká mě jít ven místo toho, abych seděl u stolu.
Jak to děláte vy? Jak najít tu správnou motivaci, když pracujete sami? Máte nějaké tipy nebo triky, které vám pomáhají zůstat soustředění a produktivní? Jak si nastavujete cíle, abyste měli pocit pokroku? Přemýšlím i o tom, jestli by mi pomohlo se třeba spojit s lidmi na stejné vlně – ale kde takové lidi potkat? Je podle vás lepší mít nějakého parťáka na dálku nebo raději pracovat úplně sám? Hledám jakoukoli inspiraci nebo radu!