Co dělat, když práce zabírá víc času než rodina?
Chtěla bych se s vámi podělit o svůj problém, který mě už nějakou dobu trápí. Pracuji na plný úvazek v rychle se měnícím oboru a mám pocit, že mi práce bere veškerý čas, který bych mohla věnovat své rodině. Ráda bych se zamyslela nad tím, co dělat, když mám stále více úkolů a projektů, které musím splnit, a na druhé straně vidím, jak mi utíkají chvíle s dětmi, partnerem a dalšími blízkými. Jak to udělat, aby se mi podařilo lépe vyvážit pracovní a osobní život? Zkoušela jsem různé techniky time managementu, ale zdá se mi, že i tak neustále přichází něco nového, co mě zaměstnává víc než bych chtěla. Kdybych se jen mohla vrátit domů a mít čas na společné večeře nebo výlety, místo toho abych se potýkala s e-maily a deadline. Je normální cítit se takto frustrovaná? Jak najít tu správnou rovnováhu mezi kariérním růstem a rodinným životem? Co radíte lidem v podobné situaci? Jaké jsou vaše strategie pro udržení zdravého vztahu k práci a rodině? Je možné zlepšit organizaci času bez toho, abych musela snižovat pracovní nasazení? Děkuji za jakékoli rady či zkušenosti!