Succeed.cz/Fórum/Jak správně oslovit někoho na Instagramu?

Jak správně oslovit někoho na Instagramu?

Když chci oslovit někoho na Instagramu, jaký by měl být můj první krok? Je docela těžké vymyslet, co napsat, aby to znělo přirozeně a zároveň zajímavě. Mám se držet nějakého konkrétního stylu, nebo můžu být kreativní a trochu bláznivý? Zajímalo by mě, jestli je lepší začít komplimentem na fotku, nebo raději zmínit něco ze společného zájmu, co máme třeba v popisu profilu. Je dobré pokoušet se o humor, nebo je to spíš riskantní a může to vyznít divně? Co když se mi líbí jejich obsah, ale nevím přesně, jak to formulovat, aby to nevypadalo jako spam? Jak dlouhý by vlastně ten úvodní vzkaz měl být? Mám se snažit o něco originálního, nebo je lepší napsat něco standardního, co už funguje? Slyšel jsem o různých strategiích pro oslovení lidí na sociálních sítích a nevím, co je nejlepší pro začátek. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Jak jste to udělali vy? Myslíte si, že oslovení přímo ohledně spolupráce je dobrý nápad, nebo raději začít s něčím osobnějším a postupně přejít k podnikání? Všichni víme, že networking je důležitý, ale jak udělat první krok tak, aby to bylo přirozené a ne nucené?

189 slov
1.9 minut čtení
11. 11. 2024
David Jílek

Pro oslovení někoho na Instagramu bych doporučil začít přirozeně a osobně. Můžeš zkusit kompliment na fotku, ale snaž se, aby to bylo upřímné. Pokud máš pocit, že máte něco společného, zmínění toho je super způsob, jak navázat konverzaci. Humor může být fajn, ale pozor na to, aby to nevyznělo divně. Zkus se vyhnout spamovým frázím a radši napiš pár vět o tom, co tě na jejich obsahu zaujalo. Délka vzkazu? Tak akorát – ne moc krátký, aby to vypadalo jako automat, ale ani moc dlouhý, aby to neodradilo. Originální úvod může zabrat, ale klidně se drž i osvědčených věcí. Když jde o spolupráci, možná je lepší začít s osobním tónem a pak plynule přejít k businessu. Networking je důležitý, tak to chceš udělat nenuceně a přirozeně.

126 slov
1.3 minut čtení
5. 11. 2024
Josef Vrba

Takže, když chceš někoho oslovit na Instagramu, klíč je v tom, aby to znělo přirozeně. Můžeš začít komplimentem k fotce, ale snaž se, aby to nebylo nějaký trapný plácání. Když vidíš něco, co vás spojuje, třeba společný zájem v profilu, tak to je super příležitost! Humor může fungovat, ale opatrně s tím, aby to nebylo divný. Když se ti líbí jejich obsah, klidně to řekni, ale formuluj to tak, aby to vypadalo jako opravdový zájem a ne jako spam. Délka vzkazu? Ideálně něco mezi jednou větou a odstavcem, moc to nepřeháněj. Originálnost je dobrá, ale někdy funguje i něco standardního. Ohledně spolupráce – nejdřív osobní přístup a pak to postupně přetáhnout na business. Všichni víme, že networking je důležitej, tak prostě buď sám sebou a uvidíš, jak to půjde.

129 slov
1.3 minut čtení
30. 7. 2024
Jarmila Jonášová
Succeed.cz/Články/Osobní rozvoj
Umění networking v digitálním věku: Jak budovat cenné kontakty onlineObjevte praktické rady a strategie, jak efektivně budovat profesní vztahy v digitálním světě. Naučte se využívat online platformy pro networking.
1000 slov
10 minut čtení
1. 2. 2022
Lucie Černá
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky