Succeed.cz/Fórum/Jak najít kontakty na LinkedIn, které by mi mohly pomoct v kariéře?

Jak najít kontakty na LinkedIn, které by mi mohly pomoct v kariéře?

V dnešní době, kdy je networking klíčový pro kariérní růst, mě zajímá, jak efektivně vyhledávat a navazovat kontakty na LinkedIn, které by mi mohly otevřít nové možnosti v pracovním životě. Rád bych věděl, jaký je nejlepší způsob, jak se spojit s lidmi, kteří pracují v oboru, ve kterém bych chtěl být úspěšný. Existuje nějaký tip na to, jak oslovit cizí uživatele tak, aby byli ochotni mi pomoci nebo sdílet své zkušenosti? Jakým způsobem bych měl formulovat zprávy, abych vzbudil zájem a získal jejich pozornost? Mám se soustředit na konkrétní pozice, firmy nebo spíš na určité dovednosti? A co když mám pocit, že nemám dostatečné zkušenosti nebo znalosti, abych oslovil někoho z oboru? Jaké strategie byste doporučili pro budování důvěry a autentických vztahů prostřednictvím tohoto profesionálního sociálního média?" Kdybyste měli začít úplně od nuly, jak byste přistoupili k vytváření své sítě kontaktů na LinkedIn? Určitě bych ocenil jakékoli rady nebo osobní zkušenosti z této oblasti. Děkuji.

155 slov
1.6 minut čtení
9. 11. 2022
Alena Zajícová

Nalezení kontaktů na LinkedIn může být klíčem k posunu v kariéře. Začít můžeš s vyhledáváním lidí, kteří dělají práci, o kterou máš zájem, a to i na pozicích, které tě inspirují. Ujisti se, že tvůj profil je aktuální a atraktivní – přidej tam své dovednosti a zájmy. Když oslovuješ někoho nového, nezapomeň personalizovat pozvánku. Napiš něco jako: "Ahoj, vidím, že pracuješ v [název firmy/oboru] a rád bych se dozvěděl víc o tvé zkušenosti!" Takže buď upřímný a ukaž zájem.

Pokud nemáš moc zkušeností, neboj se to říct – mnozí lidé rádi pomohou někomu, kdo je motivovaný a má chuť se učit. Můžeš také sledovat diskuse ve skupinách na LinkedIn nebo se zapojit do relevantních témat. Zaměř se na konkrétní dovednosti nebo trendy v oboru a snaž se přidávat hodnotu do konverzace.

Budování důvěry chce čas, ale pokud se pravidelně zapojuješ do diskuzí a sdílíš zajímavý obsah, lidé si tě začnou všímat. Nakonec si udělej seznam firem, které tě zajímají, a sleduj jejich zaměstnance – to ti dá možnost oslovit lidi přímo z tvého vysněného pracovního prostředí.

175 slov
1.8 minut čtení
2. 8. 2024
Vladimíra Černá

Networking na LinkedIn fakt může být hodně užitečnej, ale chce to trochu taktickýho přístupu. Začni tím, že si uděláš seznam firem nebo pozic, co tě zajímají. Projdi si profily lidí v těch firmách nebo na těch pozicích. Sleduj je, lajkuj jejich příspěvky, ať si tě všimnou. Když už se rozhodneš napsat, buď stručnej a konkrétní. Můžeš třeba napsat něco jako: "Zdravím, viděl jsem tvůj profil a mám zájem o [oblast], rád bych se dozvěděl víc o tom, jak jsi se dostal/a k [pozici]." Nezapomeň zmínit, co tě na jejich kariéře zaujalo. Jestli máš pocit, že nemáš dost zkušeností, tak se neboj to říct – lidem to většinou nevadí, když ukážeš upřímný zájem a ochotu se učit. Postupně buduj vztahy, třeba i nabídkou pomoci nebo sdílením užitečných článků. Časem se ti to vrátí a můžeš dostat i cenný rady nebo doporučení na práci.

142 slov
1.4 minut čtení
13. 1. 2025
Marie Machová
Succeed.cz/Články/Osobní rozvoj
Umění networking v digitálním věku: Jak budovat cenné kontakty onlineObjevte praktické rady a strategie, jak efektivně budovat profesní vztahy v digitálním světě. Naučte se využívat online platformy pro networking.
1000 slov
10 minut čtení
1. 2. 2022
Lucie Černá
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky