Succeed.cz/Fórum/Jak se po práci zbavit stresu?

Jak se po práci zbavit stresu?

Po dlouhém dni v práci, kdy se snažíte vybalancovat všechny úkoly, termíny a očekávání od kolegů i nadřízených, přichází večer a vy máte pocit, že byste potřebovali nějaký způsob, jak ten stres ze sebe sundat. Je to normální. Ale co s tím? Jaké techniky nebo aktivity by mohly opravdu pomoci? Na internetu je tolik různých rad a tipů, ale co funguje opravdu? Někdo říká, že nejlepší je jít na procházku do přírody, jiný radí cvičení nebo meditaci. Mám ale pocit, že když se vrátím domů, tak mám už málo síly na nějaké fyzické aktivity. Možná by stálo za to zvážit i něco jako relaxační koupele nebo kreativní činnosti jako malování nebo psaní. Jaké máte zkušenosti s odstraněním stresu po práci? Pomůže mi dobrá kniha nebo film? Chtěla bych něco, co mě skutečně uvolní a pomůže mi zapomenout na starosti dne. Co děláte vy? Co vám funguje nejlépe? Jsem otevřená všem nápadům, protože tohle je téma, které mě hodně trápí a ráda bych našla způsob, jak se po náročném dni zklidnit a načerpat nové síly do dalších výzev. Také mě zajímá, jestli máte nějaké tipy na způsoby relaxace, které jsou efektivní a rychlé. Ocenila bych sdílení zkušeností.

196 slov
2 minut čtení
11. 12. 2024
Ivana Prokopová

Pro zbavení se stresu po práci zkusím doporučit pár věcí, co mi fakt pomáhají. Osobně mám ráda krátké procházky, i když je to někdy náročný po celém dni. Klidně si vezmi sluchátka a poslouchej oblíbenou muziku nebo podcast. To mě vždycky uvolní. Někdy ale stačí i si prostě sednout, udělat si šálek čaje a jen tak relaxovat. Meditaci jsem zkoušela, ale spíš mi vyhovují praktické věci jako kreslení nebo psaní. Když vezmu do ruky tužku a papír, tak se dostanu do jiného světa. Ráda se i schoulím do vany s pěnou, to je super způsob jak zapomenout na starosti. Dobrý film nebo knížka? Určitě! Vždycky zahodím hlavu do něčeho zajímavého a na chvíli mi to pomůže zapomenout na stres. Zaslechla jsem, že i pár dechových cvičení může udělat divy, když máš chvilku klidu. Takže kombinuj, co ti sedí nejvíc a uvidíš, co funguje!

143 slov
1.4 minut čtení
22. 12. 2024
Petr Jelínek

Zbavit se stresu po práci je fakt potřeba, jinak se z toho zblázníš. Já třeba po práci jen tak sedím a poslouchám hudbu, to mě dost uklidní. Někdy si pustím nějaký film nebo seriál, hlavně něco vtipného, co mě rozesměje. Když mám víc času, tak jdu na procházku nebo si zacvičím, ale někdy je to po práci dost náročný, chápu. Takže relaxační koupel je taky super – jen si tam naložím voňavou sůl a prostě vypnu. Když mám chuť, tak maluju nebo píšu do deníku, vyliju si tam myšlenky a hned je mi líp. Ale fakt ideální je najít něco, co tě baví a u čeho můžeš na chvíli zapomenout na všechno kolem. Jak říkám, každý má něco jiného, ale hlavně se nedusit v těch starostech.

126 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Filip Vávra
Succeed.cz/Články/Životní rovnováha
Jak resetovat svou mysl po pracovním dni: Aktivity pro uvolnění a regeneraciObjevte nejlepší aktivity, které vám pomohou zbavit se stresu po náročném pracovním dni a načerpat novou energii. Přečtěte si nápady a rady, jak trávi...
1000 slov
10 minut čtení
10. 9. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky