Succeed.cz/Fórum/Rychlé cvičení na uvolnění?

Rychlé cvičení na uvolnění?

Poslední dobou se cítím dost vystresovaný a mám pocit, že bych potřeboval něco, co mi pomůže se uvolnit a načerpat novou energii. Všichni víme, jak důležité je pro náš kariérní růst a úspěch v podnikání mít jasnou hlavu a být v pohodě. Můžete tedy doporučit nějaké rychlé cvičení na uvolnění, které bych mohl udělat třeba i během krátké pauzy? Nejde mi o žádné dlouhé a složité workouty, spíš něco jednoduchého, co zvládnu i doma nebo v kanceláři. Něco, co rychle zlepší moji náladu a pomůže mi se soustředit na další úkoly. Rád bych slyšel o různých technikách jako jsou dechová cvičení, protahování nebo třeba něco jiného, co mi může pomoct zbavit se napětí. Děkuju za tipy!

116 slov
1.2 minut čtení
22. 9. 2024
Andrea Pavlíková

Zkus pár jednoduchých tipů. Na uvolnění je super rychlé dechové cvičení, stačí si najít klidný koutek. Zhluboka se nadechni nosem, drž chvíli a pomalu vydechni ústy. Opakuj to tak 5-10krát, fakt to pomůže uklidnit mysl.

Pak můžeš zkusit i protahování – sedni si na židli, natáhni ruce nad hlavu a protáhni se, jako bys chtěl dosáhnout stropu. Potom se skloň dopředu a nech hlavu viset, uvidíš, jak to uvolní napětí.

Ještě jedna věc – procházka na čerstvém vzduchu, i kdyby jen na 5 minut, dokáže divy. A když už nic jiného, tak si dej pár minut pauzu od obrazovky a zavři oči.

Tohle všechno jsou rychlé a jednoduché techniky, co můžeš dělat kdykoliv. Určitě to zlepší náladu a pomůže se soustředit!

119 slov
1.2 minut čtení
23. 1. 2025
Lenka Matoušková

Tak rychlý tip na uvolnění: zkus nějaký dechový cvik. Stačí si sednout nebo stát pohodlně, zavřít oči a dýchat hluboko. Párkrát se nadechni nosem, zadrž na chvíli a pak pomalu vydechuj ústy. Dobrý je to dělat aspoň 5 minut, můžeš si klidně pustit nějakou klidnou hudbu. Další věc, co funguje, je protahování. Zkus si udělat pár jednoduchých protahovacích cviků - třeba natáhnout ruce nad hlavu, ať se trochu prokrvíš. Můžeš taky zkusit zvednout ramena k uším a pak je pustit dolů, to fakt pomůže uvolnit napětí. Pokud máš čas, klidně si dej chvilku pauzu a jdi na procházku ven, to taky skvěle osvěží hlavu.

104 slov
1 minut čtení
23. 1. 2025
Jaroslav Průcha
Succeed.cz/Články/Životní rovnováha
Jak resetovat svou mysl po pracovním dni: Aktivity pro uvolnění a regeneraciObjevte nejlepší aktivity, které vám pomohou zbavit se stresu po náročném pracovním dni a načerpat novou energii. Přečtěte si nápady a rady, jak trávi...
1000 slov
10 minut čtení
10. 9. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky