Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří soustředit během e-learningu?

Co dělat, když se mi nedaří soustředit během e-learningu?

Zdravím všechny, potřebuju radu ohledně e-learningu. V poslední době mě trápí, že se vůbec nemůžu soustředit na online kurzy a školení. Zkouším se tomu věnovat, ale pořád mi myšlenky utíkají jinam. Mám pocit, že nedokážu udržet pozornost, a to je problém, zvlášť když chci získat nové dovednosti nebo se připravit na zkoušky. Zkoušel jsem si udělat klidné místo pro učení a vypnout notifikace na telefonu, ale stejně to není ono. Jaké máte tipy na zvýšení koncentrace? Co třeba děláte vy, abyste se udrželi v tempu? Něco jako techniky nebo strategie na zlepšení pozornosti? Mám i problém s tím, že když se mi něco zdá nudné, tak hned odcházím k něčemu jinému. Dáváte si přestávky nebo se snažíte vydržet co nejdéle? Jak to zvládáte s časovým plánováním? Fakt nevím, co s tím dělat. Ví někdo nějaké osvědčené triky? Děkuju moc za všechny rady!

142 slov
1.4 minut čtení
27. 10. 2024
Irena Malíková

Tak to znám, soustředění při online učení je fakt oříšek. Mě pomáhá mít jasný plán, co chci během toho učení stihnout. Zkus si rozdělit studium na menší úseky, třeba 25 minut se soustředit a pak 5 minut pauza, to se jmenuje Pomodoro technika. V těch pauzách si třeba protáhni nohy nebo si dej něco k pití. Tak taky může pomoct, že si předem připravíš všechno, co budeš potřebovat, ať nemusíš pořád vstávat a hledat věci. A ještě zkus mít nějakou příjemnou hudbu na pozadí, něco bez textu, co tě nebude rozptylovat. Někdy taky pomůže změnit místo – třeba si sednout do jiné místnosti nebo venku. Hlavně se snaž nebýt na sociálních sítích během učení, to je killer koncentrace. Držím palce!

120 slov
1.2 minut čtení
16. 10. 2022
Miroslava Kříčková

Zkus si nastavit nějaký jasný režim, třeba si udělej plán na den. Když víš, co kdy budeš dělat, je to jednodušší se soustředit. Zkoušej k tomu používat techniku Pomodoro – třeba 25 minut práce, pak 5 minut pauza. To ti může pomoct udržet pozornost. Pokud tě něco nudí, tak si zkus udělat z toho hru nebo si to nějak obohatit, třeba najít zajímavé články k tématu nebo videa. A klidně si dej i delší přestávky, když cítíš, že se ti nechce. Taky se snaž mít pracovní místo fakt oddělený od ostatního prostoru, aby tě nic nerušilo. A když tak si dej třeba sluchátka a poslouchej něco na pozadí, co tě uklidní. Hlavně se nenech odradit a zkus být trpělivý sám na sebe.

122 slov
1.2 minut čtení
29. 4. 2023
Kamila Pokorná
Succeed.cz/Články/E-learning trendy
Proč je osobní přístup k učení klíčem k úspěchu v e-learningu?Objevte, jak individualizace studijních plánů a přizpůsobení učebního procesu ovlivňuje výsledky studentů v e-learningu. Naučte se, proč je osobní pří...
1000 slov
10 minut čtení
19. 5. 2022
Karolína Malá
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky