Succeed.cz/Fórum/Tipy na zvýšení motivace při online učení

Tipy na zvýšení motivace při online učení

Zajímalo by mě, jaké máte tipy a triky na zvýšení motivace při online učení? V poslední době se snažím více vzdělávat přes různé online kurzy, ale někdy se mi nedaří najít tu správnou motivaci. Mám pocit, že mě online prostředí dost odvádí od soustředění, a občas mi přijde, že je těžké se do toho dostat. Zkoušel jsem si nastavit cíle a plánovat si čas, ale stejně mám občas problém se do toho ponořit a skutečně se učit. Jaké metody používáte vy, abyste se motivovali k učení? Pomáhá vám třeba mít nějaký studijní plán, nebo se sdílet s ostatními, kteří také studují online? Co třeba odměny za splněné úkoly? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy, které vám pomohly zvýšit vaši motivaci a efektivitu při online vzdělávání. Děkuji předem za jakékoli rady!

132 slov
1.3 minut čtení
3. 11. 2024
Tereza Richterová

Mám pár tipů, co mi pomáhají udržet motivaci při online učení. První věc je udělat si pevný rozvrh, kde si vyhradím čas na učení a snažím se ho dodržovat, jako bych šel na klasickou hodinu. Pak je dobré mít jasně dané cíle, ale ne jenom ty velké, spíš menší úkoly, co splním každý den. Odměny za splněné úkoly fakt fungují, třeba si dám volno na oblíbený seriál nebo dobrou kávu, když něco dodělám. Taky se snažím učit v klidném prostředí, bez rušivých věcí kolem – mobil na tichý režim a ideálně jiný pokoj. A pokud se daří, tak se pokusím spojit s někým, kdo studuje taky, třeba si naplánujeme online studijní sezení – motivace od ostatních je k nezaplacení. Držím palce!

121 slov
1.2 minut čtení
31. 12. 2024
Michal Prchal

Motivace při online učení může být fakt tricky. Co jsem zjistil, tak si dost pomáhám tím, že si dělám malý cíle. Třeba si naplánuju, že za hodinu udělám 3 lekce a pak si dám pauzu. Pauzy jsou super, mi pomáhají se „resetnout“. Zkus si udělat studijní plán a dodržovat ho, ale nebuď na sebe moc přísnej. Také jsem zkoušel studovat s kamarády přes Skype, to je fajn, protože se vzájemně motivujeme a sdílíme tipy. Jak říkáš s odměnami, to taky funguje, třeba si po splnění úkolu dopřej nějakou oblíbenou věc nebo film. Hlavně se snaž mít klidný prostor bez zbytečných vyrušení - telefon někam daleko. Takže zkrátka: malé cíle, pauzy, plánování a sdílení s ostatními. Držím palce!

117 slov
1.2 minut čtení
25. 1. 2025
Jarmila Hlaváčová
Succeed.cz/Články/E-learning trendy
Proč je osobní přístup k učení klíčem k úspěchu v e-learningu?Objevte, jak individualizace studijních plánů a přizpůsobení učebního procesu ovlivňuje výsledky studentů v e-learningu. Naučte se, proč je osobní pří...
1000 slov
10 minut čtení
19. 5. 2022
Karolína Malá
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky