Pomáhá Pomodoro s prokrastinací?
Už dlouho se potýkám s prokrastinací a při hledání různých metod, jak se jí zbavit, jsem narazil na techniku Pomodoro. Mám pocit, že spousta lidí ji vychvaluje jako zázračný způsob, jak se soustředit a efektivněji pracovat. Zajímalo by mě, jestli skutečně funguje na překonávání prokrastinace nebo je to jen další rychlé řešení, které ve skutečnosti moc nepomůže. Slyšel jsem, že Pomodoro spočívá v tom, že si nastavíte 25 minut intenzivní práce a pak si dáte krátkou pauzu. Ale co když je právě ta první fáze pořádný problém? Jak si vůbec zvyknout na tak krátké úseky práce, když jsem zvyklý oddalovat úkoly na poslední chvíli? Může mi technika Pomodoro opravdu pomoct zkrotit mou tendenci odkládat věci na neurčito? A co když budu mít pocit, že mám víc práce než času a nebudu schopný dodržet tempo? Taky jsem slyšel, že každý z nás má jinou míru soustředění a co funguje jednomu, nemusí fungovat druhému. Jak to máte vy? Pomohla vám Pomodoro technika? Máte nějaké tipy nebo triky, jak ji efektivně zařadit do každodenního života? Těším se na vaše názory a zkušenosti!