Jak začít s digitalizací v malém podniku?
Mám malý podnik a přemýšlím, jak to udělat, abych ho dostal do digitálního světa. Digitalizace se mi zdá jako něco, co bych měl udělat, ale vůbec nevím, kde začít. Mám na mysli hlavně to, jaké technologie nebo nástroje bych měl použít, aby to mělo smysl a přineslo mi nějaké výhody. Má smysl investovat do webových stránek nebo e-shopu? A co sociální sítě? Jak je mám efektivně využívat pro svůj byznys? Vím, že spousta lidí dneska hledá služby online a já bych se chtěl dostat mezi ně. Vůbec nevím, jestli bych měl najmout někoho, kdo mi s tím pomůže, nebo se to snažit zvládnout sám. Jak dlouho by takový proces mohl trvat a co všechno bych měl mít na paměti? Je důležité mít i nějakou strategii nebo plán, jak jít na to? Co se týče softwaru pro správu zákazníků nebo účetnictví, existují nějaké doporučení? A co bezpečnost dat? Je to pro mě důležité, když budu mít víc věcí online. Jaké kroky byste mi poradili, abych mohl úspěšně začít digitalizaci v mém malém podniku a zároveň se vyhnul běžným chybám? Díky za jakékoli tipy a rady!