Succeed.cz/Fórum/Kdy je dobré přejít na e-shop?

Kdy je dobré přejít na e-shop?

Uvažuju o tom, že bych přešel na e-shop, ale vůbec nevím, kdy je ten správný čas. Mám nějakou malou firmu a zatím prodávám jen osobně, ale s rostoucími náklady a konkurencí mám pocit, že bych měl udělat krok vpřed a zkusit to online. Jak poznám, že je e-shop pro mě to pravé? Je to spíš otázka růstu prodeje nebo potřeb zákazníků? A co investice? Je vůbec rozumné teď investovat do něčeho takového? Mám strach, že se mi to nevrátí nebo že budu muset platit za reklamu a SEO, což by mohlo být dost drahé. Zároveň vidím, že hodně lidí nakupuje online a někteří konkurenti už mají e-shop a vypadá to, že jim to jde skvěle. Jaké jsou vlastně výhody přechodu na e-shop? Co všechno bych měl zvážit před tímto rozhodnutím? Máte někdo zkušenosti s přechodem na e-shop? Kdy jste se rozhodli vy? Děkuju za všechny rady a tipy!

148 slov
1.5 minut čtení
7. 7. 2022
Zuzana Volfová

Přejít na e-shop je fakt důležité rozhodnutí. Jestli už vidíš, že ti rostou náklady a konkurence je silná, tak to může být ten správný čas. Zákazníci dneska hodně nakupují online a mít e-shop ti otevře nové možnosti prodeje. Zvaž, kolik času a peněz do toho chceš vložit. Jo, investice do reklamy a SEO může být drahá, ale taky může přitáhnout nové zákazníky. Podívej se na to, co dělá tvoje konkurence, jestli mají e-shop a jak jim to funguje. Výhody jsou jasné - širší dosah zákazníků, možnost prodeje 24/7 a snadnější správa objednávek. Když si to všechno sečteš, tak pokud cítíš, že už jsi na to připravený, tak do toho běž! Ale určitě si to dobře promysli a udělej plán.

119 slov
1.2 minut čtení
11. 1. 2025
Martin Khýr

Přejít na e-shop je velký krok, ale myslím, že to může být skvělý nápad, pokud vidíš potenciál v online prodeji. Záleží na několika faktorech. Pokud máš stabilní zákaznickou základnu a víš, že by o tvé zboží byl zájem i online, je to dobrý signál. Zvyšující se náklady a konkurence jsou další důvod, proč zvážit e-shop.

Co se týče investic, jasně, budeš muset něco vložit do webu, reklamy a možná i do SEO, ale pokud se to udělá správně, může se ti to vrátit. Zkus si spočítat, kolik bys mohl prodat online a jaké by byly náklady.

Je dobrý si udělat domácí úkoly – podívej se na konkurenci, co dělají dobře a co ne. Zvaž i marketingové strategie jako sociální sítě nebo PPC reklamu.

Takže jestliže máš pocit, že tvůj produkt má šanci uspět online, tak do toho jdi. E-shop ti může otevřít nové možnosti a zákazníky. Ale připrav se na to, že to bude vyžadovat čas a úsilí.

157 slov
1.6 minut čtení
7. 10. 2023
Jan Rada
Moderní přístupy k podnikání v digitálním světě.
Succeed.cz/Články/Inovativní podnikatelské modely
Co obnáší transformace tradičního podnikání na digitální model? Klíčové kroky a příklady úspěšné digitalizace tradičních firem.Objevte, co vše zahrnuje transformace tradičního podnikání na digitální model. Přečtěte si klíčové kroky a inspirujte se úspěšnými příklady z praxe.
1000 slov
10 minut čtení
28. 3. 2020
Tomáš Březina
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky