Jak zlepšit zákaznickou zkušenost pomocí technologií?
Přemýšlím, jakým způsobem by se daly technologie využít ke zlepšení zákaznické zkušenosti. Mám pocit, že v dnešní době je to čím dál důležitější téma, protože konkurence je obrovská a zákazníci jsou nároční. Napadlo mě, jestli by nebylo dobré začít třeba s využitím chatovacích robotů, které zákazníkům dovedou odpovědět na jejich dotazy v reálném čase. Ale není mi jasné, jestli to opravdu funguje tak efektivně, jak se říká. Další věc, co mě zajímá, jsou personalizované nabídky. Jak moc mohou data, která máme o zákaznících, přispět k tomu, aby se cítili lépe a víc si užívali nákupní proces? Zkoušel někdo třeba implementovat systém na sledování chování zákazníků na webu? Mě to přijde jako zajímavá cesta, jak zjistit, co je baví a co třeba naopak ne. Zajímal by mě i názor na mobilní aplikace. Myslím si, že pokud má firma aplikaci, která je snadno použitelná a nabízí nějaké výhody, může to výrazně zlepšit zákaznickou zkušenost. Ale co když aplikaci nikdo nechce stahovat? Jak najít ten správný balanc? A kdy je dobré využít sociální média k komunikaci se zákazníky? Není to moc chaotické? A co CRM systémy? Kdo je používá a jak moc se to vyplatí? Existují nějaké konkrétní příklady firem, které díky technologiím opravdu vylepšily svou zákaznickou zkušenost? Rád bych věděl názory ostatních na to, jaké technologie považujete za nejefektivnější v oblasti zlepšení vztahu se zákazníky.