Succeed.cz/Fórum/Jak zlepšit zákaznickou zkušenost pomocí technologií?

Jak zlepšit zákaznickou zkušenost pomocí technologií?

Přemýšlím, jakým způsobem by se daly technologie využít ke zlepšení zákaznické zkušenosti. Mám pocit, že v dnešní době je to čím dál důležitější téma, protože konkurence je obrovská a zákazníci jsou nároční. Napadlo mě, jestli by nebylo dobré začít třeba s využitím chatovacích robotů, které zákazníkům dovedou odpovědět na jejich dotazy v reálném čase. Ale není mi jasné, jestli to opravdu funguje tak efektivně, jak se říká. Další věc, co mě zajímá, jsou personalizované nabídky. Jak moc mohou data, která máme o zákaznících, přispět k tomu, aby se cítili lépe a víc si užívali nákupní proces? Zkoušel někdo třeba implementovat systém na sledování chování zákazníků na webu? Mě to přijde jako zajímavá cesta, jak zjistit, co je baví a co třeba naopak ne. Zajímal by mě i názor na mobilní aplikace. Myslím si, že pokud má firma aplikaci, která je snadno použitelná a nabízí nějaké výhody, může to výrazně zlepšit zákaznickou zkušenost. Ale co když aplikaci nikdo nechce stahovat? Jak najít ten správný balanc? A kdy je dobré využít sociální média k komunikaci se zákazníky? Není to moc chaotické? A co CRM systémy? Kdo je používá a jak moc se to vyplatí? Existují nějaké konkrétní příklady firem, které díky technologiím opravdu vylepšily svou zákaznickou zkušenost? Rád bych věděl názory ostatních na to, jaké technologie považujete za nejefektivnější v oblasti zlepšení vztahu se zákazníky.

223 slov
2.2 minut čtení
20. 4. 2024
Jan Kříček

Zlepšení zákaznické zkušenosti se dnes fakt hodně točí kolem technologií. Chatovací roboty jsou super, když je potřeba rychle odpovědět na dotazy, ale musíte mít na paměti, že ne vždycky nahradí lidský přístup. Personalizované nabídky jsou taky dobrý tah, lidi mají rádi, když se cítí jako VIP. Sledování chování zákazníků na webu je skvělý, pomáhá to pochopit, co je baví a co ne. A co se týká mobilních aplikací, tak jo, pokud je užitečná a intuitivní, může to fakt zlepšit zážitek. Ale jak říkáte, lidi ji nemusí chtít stahovat, takže musí být nějaký důvod. Sociální média jsou fajn pro komunikaci, ale může to být chaotické, pokud to není dobře zvládnuté. CRM systémy? Ty používají hodně firem a myslím, že se to vyplácí, hlavně když máte větší databázi zákazníků. Například Amazon dělá skvělou práci s doporučeními a personalizací a díky tomu mají zákazníci lepší zkušenost. Takže jo, technologie můžou výrazně pomoct, ale je třeba to dělat rozumně.

155 slov
1.6 minut čtení
22. 11. 2022
Radek Charvát

Zlepšení zákaznické zkušenosti pomocí technologií je fakt důležitý téma. Chatovací roboti jsou skvělý způsob, jak poskytnout rychlé odpovědi, ale musíš mít nastavený dobrý systém, jinak to může zákazníky spíš naštvat než potěšit. Co se týče personalizace, tak data o zákaznících můžou fakt hodně pomoct. Když víš, co zákazníci hledají a co je zajímá, můžeš jim nabídnout přesně to, co potřebují. Sledování chování na webu je dobrá cesta, ale nesmíš to přehnat s reklamou, jinak to bude vypadat, že tě sledují všude.

Mobilní aplikace – jo, to může být fajn, ale jak říkáš, když ji nikdo nechce stahovat, tak je to k ničemu. Musí mít nějaké výhody nebo funkce navíc, aby to lidi lákalo. Sociální média jsou skvělá pro komunikaci a budování vztahů se zákazníky, ale jakmile začneš spamovat, může to být chaos. CRM systémy pak pomáhají udržet přehled o zákaznících a jejich interakcích, což se hodí pro každou firmu. Třeba Amazon nebo Zappos jsou příklady firem, které díky technologiím vylepšily zákaznickou zkušenost. Je to vše o tom najít ten správný balanc a poslouchat zákazníky.

173 slov
1.7 minut čtení
30. 12. 2022
Pavel Mašek
Moderní přístupy k podnikání v digitálním světě.
Succeed.cz/Články/Inovativní podnikatelské modely
Co obnáší transformace tradičního podnikání na digitální model? Klíčové kroky a příklady úspěšné digitalizace tradičních firem.Objevte, co vše zahrnuje transformace tradičního podnikání na digitální model. Přečtěte si klíčové kroky a inspirujte se úspěšnými příklady z praxe.
1000 slov
10 minut čtení
28. 3. 2020
Tomáš Březina
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky