Succeed.cz/Fórum/Jak začít s podnikáním na Instagramu?

Jak začít s podnikáním na Instagramu?

Nedávno jsem přemýšlel o tom, jak bych mohl využít Instagram k podnikání, ale mám spoustu otázek. Jaký je vůbec nejlepší způsob, jak začít? Mám nějaké nápady na produkty, které bych chtěl prodávat, ale nevím, jak to všechno zorganizovat. Co by mělo být prvním krokem? Mám vůbec zakládat účet pro podnikání, nebo stačí osobní profil? Jaký obsah bych měl sdílet, abych přilákal sledující a vytvořil si komunitu? Jak často bych měl přispívat a jaké hashtagy jsou nejefektivnější? A co takové věci jako spolupráce s influencery nebo placená reklama? To vše mě moc zajímá, ale bojím se, že udělám nějakou chybu. Máte někdo zkušenosti s tímto typem podnikání na Instagramu? Jak jste začínali vy a co byste doporučili začátečníkovi, který chce prorazit v online světě? Myslíte, že je lepší se nejdřív zaměřit na budování značky nebo rovnou začít prodávat? Také by mě zajímalo, kolik času je potřeba investovat do správy profilu a interakce se sledujícími. Jaké nástroje na plánování příspěvků byste doporučili? Rád bych slyšel vaše názory a rady od těch, kteří už mají nějaké úspěchy za sebou.

176 slov
1.8 minut čtení
30. 8. 2022
David Bartoš

Začít s podnikáním na Instagramu je fakt skvělý nápad, ale chce to trošku plánování. První věc, co bych udělal, je založit účet pro podnikání, protože ti to dá přístup k analytice a dalším užitečným funkcím. Měl bys mít jasně danou značku – to znamená vytvořit logo, určit si styl příspěvků a tón komunikace. Co se obsahu týče, zaměř se na kvalitní fotky produktů, ale taky na behind-the-scenes obsah, to lidi zajímá. Frekvence příspěvků? Ideálně 3-5krát týdně, ale důležitější je kvalita než kvantita. Hashtagy jsou klíčové – používej mix populárních a specifických. Třeba 10-15 je tak akorát. Jakmile se ti začne tvořit komunita, zvaž spolupráci s influencery – může to hodně pomoci s viditelností. A placená reklama? Zkusit to můžeš, ale začni s menšími částkami a sleduj výsledky. Co se týče času, tak počítej tak 5-10 hodin týdně na správu profilu a interakci. Plánovací nástroje jako Later nebo Buffer jsou super pro organizaci příspěvků. Nezapomeň si užívat ten proces a učit se z toho, co funguje a co ne.

168 slov
1.7 minut čtení
21. 11. 2023
Michal Hampl

Pokud chceš začít podnikat na Instagramu, první věc, co bys měl udělat, je založit účet pro podnikání. Osobní profil ti moc nepomůže s nástroji, co nabízí Instagram pro firmy. Začni tím, že si ujasníš, jaké produkty chceš prodávat a kdo je tvoje cílovka. Příspěvky by měly být různorodé – od fotek produktů po příběhy ze zákulisí nebo tipy. Častost příspěvků záleží na tobě, ale tak 3-4 týdně je fajn začátek. Hashtagy jsou důležitý, zkus kombinovat populární s méně známými, aby tě objevili i noví lidé. Pokud máš rozpočet, spolupráce s influencery může přinést nové zákazníky. Věnuj čas interakci s lidmi, odpovídej na komentáře a zprávy, to pomáhá budovat komunitu. Pro plánování příspěvků zkus nástroje jako Later nebo Hootsuite. A jestli se soustředit na brand nebo prodej? Zkus to spojit – buduj značku a prodávej zároveň. Hlavně buď trpělivý a uč se za pochodu.

143 slov
1.4 minut čtení
25. 12. 2023
Marie Vorlová
Succeed.cz/Články/Podnikatelský mindset
Kde najít inspiraci pro nová podnikatelská řešeníObjevte techniky a zdroje pro generování inovativních nápadů v podnikání, abyste udrželi konkurenceschopnost a rozvoj vaší firmy.
1000 slov
10 minut čtení
8. 4. 2022
Jana Nováková
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky