Succeed.cz/Fórum/Jak si mám vytvořit dobrý profil na LinkedIn?

Jak si mám vytvořit dobrý profil na LinkedIn?

Chtěl bych se zeptat, jak si vlastně vytvořit pořádný profil na LinkedIn, protože mi přijde, že to je v dnešní době dost důležité pro kariérní růst a profesní networking. Mám pocit, že spousta lidí má na LinkedIn profily, které vůbec nevyužívají nebo vypadají dost prázdně. Co byste doporučili, aby můj profil vypadal profesionálně a přitom i zajímavě? Jaký by měl být úvodní text, aby zaujal potenciální zaměstnavatele nebo kolegy? Je dobré tam mít nějaké doporučení od bývalých kolegů, nebo to spíš nebývá důležité? A co se týče dovedností, co všechno bych měl zahrnout? Myslíte, že je dobré přidat i nějaké projekty nebo úspěchy, které jsem dosáhl v minulosti? Jak moc by měl být profil detailní a jestli třeba není lepší mít méně informací, ale za to kvalitnější? Také mě zajímá, kolik fotek bych měl mít a jakou by měly mít atmosféru - mám tam dát jen formální portrét, nebo je dobré ukázat i něco osobního? Jak často bych měl aktualizovat svůj profil a jestli mám také aktivně oslovovat lidi s podobnými zájmy nebo z oboru? Zkrátka, jak udělat z LinkedInu efektivní nástroj pro rozvoj kariéry a jak se vyhnout běžným chybám, které lidé často dělají? Díky moc za všechny rady!

201 slov
2 minut čtení
16. 2. 2023
Tereza Richterová

Profil na LinkedIn by měl být jasný a výstižný. Začni s dobrým profilovým obrázkem - ideálně formální, ale můžeš tam klidně mít něco, co ukazuje tvou osobnost. Úvodní text je důležitý, snaž se v něm říct, co děláš, jaké máš cíle a co můžeš nabídnout. Doporučení od bývalých kolegů jsou super, dodají důvěryhodnost. Dovednosti zahrň ty relevantní k tvému oboru, ale i něco navíc, co tě odliší. Projekty nebo úspěchy určitě přidej, ukáže to, co jsi dokázal. Profil by měl být detailní, ale ne přeplácaný - kvalita nad kvantitou. Aktualizuj ho pravidelně a neboj se oslovovat lidi z oboru, networking je klíč. Celkově se vyhni prázdným profilům a snaž se být aktivní. Většina lidí to podceňuje a pak se diví, že nemají úspěch.

123 slov
1.2 minut čtení
12. 8. 2024
Simona Hrochová

Když chceš mít dobrej profil na LinkedIn, začni s pořádnou fotkou. Měl bys mít nějakej slušnej formální portrét, ale klidně můžeš přidat i něco osobního, co tě vystihuje. Úvodní text by měl ukázat, co děláš a co tě baví, takže si dej záležet na tom, aby to bylo zajímavý a stručný. Doporučení od kolegů jsou super, protože dodávají důvěryhodnost.

Co se týče dovedností, zahrň všechno, co ovládáš, ale nezapomeň být realistickej. Projekty a úspěchy jsou fajn, protože ukazují tvoji aktivitu a schopnosti. S detailem to nepřeháněj, radši méně kvalitních informací než hromadu blbostí.

Aktualizuj profil pravidelně, ideálně po nějakých větších změnách v kariéře. Networking je důležitej – oslovuj lidi z oboru, sdílej články a zapojuj se do diskuzí. Hlavně se vyhni tomu, abys měl profil prázdnej nebo zanedbanej. To je základ.

131 slov
1.3 minut čtení
23. 6. 2024
Renata Fojtíková
Succeed.cz/Články/Trend v pracovním světě
Jak technologie mění způsob, jakým hledáme práci?Analýza vlivu moderních technologií na proces hledání zaměstnání a rady, jak se s tímto trendem vyrovnat.
1000 slov
10 minut čtení
16. 9. 2022
Markéta Hájková
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky