Jak se připravit na video pohovor?
Nedávno jsem dostal pozvání na video pohovor a musím říct, že mě to docela děsí. Rád bych se zeptal, jak se na takový pohovor vlastně připravit. Vím, že je důležité mít dobré vybavení, ale co všechno bych měl udělat před tím, než se připojím? Je dobré se obléci formálně, i když to je přes kameru? Jak moc záleží na prostředí, kde se pohovor koná? Mám se třeba ujistit, že mám za sebou nějakou neutrální stěnu nebo spíš něco zajímavějšího? Co by mělo být na pozadí, aby to nevypadalo jako totální chaotický prostor? A jak to je s mluvením – mám si připravit nějaké konkrétní odpovědi nebo spíš improvizovat? Když je to video, je důležité mít oční kontakt s kamerou, nebo se můžu dívat na obrazovku? Jak se vůbec chovat během videohovoru, když mám pocit nervozity? Je dobré mít po ruce nějaké poznámky nebo otázky pro tazatele, abych vypadal připraveně? Nebo radši nic nemít a zkusit si vzpomenout na všechno z hlavy? A co ostatní tipy a triky pro úspěšný video pohovor? Chtěl bych slyšet vaše zkušenosti a rady, co vám fungovalo a co ne. Děkuju!