Co je networking a jak ho využít při hledání práce?
Zajímalo by mě, co vlastně znamená ten pojem networking. Slyším to často, hlavně od lidí, kteří už mají nějakou práci nebo podnikají. Prý je to důležitý nástroj, který nám může velmi pomoct při hledání zaměstnání, ale nejsem si jistý, jak přesně to funguje. Jak se tedy správně networkuje? Mám na mysli to, jak najít lidi v oboru, který mě zajímá a co vlastně říkat, když je potkám. Je lepší mít nějakou přípravu nebo prostě jen mluvit? Zajímalo by mě také, jaké platformy nebo akce jsou nejlepší pro networking. Může to být nějaká konference, workshop nebo se mám zapojit do nějakých skupin na sociálních sítích? A co když jsem introvert? Je možné i tak úspěšně networkovat? Rád bych věděl, jestli existují nějaké tipy nebo triky, jak rozvíjet vztahy s lidmi v oboru a využít tyto kontakty k nalezení práce. Já fakt nevím, jak na to! Co když se mi nedaří navázat konverzaci? Jak poznám, že jsem v tom dobrý? Jak dlouho trvá vybudovat si síť kontaktů a jestli je vůbec reálné si z toho udělat nějaký systém pro hledání pracovních příležitostí? Díky moc za všechny rady!