Succeed.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší pracovní nabídky online?

Kde najdu nejlepší pracovní nabídky online?

Zdravím všechny, rád bych se podělil o to, co mě trápí v poslední době. Jsem v situaci, kdy hledám novou práci a přemýšlím, kde vlastně začít. Přijde mi, že internet je plný různých stránek, ale jak poznat ty nejlepší pracovní nabídky? Zkoušel jsem už několik populárních portálů, jako jsou třeba Jobs.cz nebo Prace.cz, ale mám pocit, že tam je tolik inzerátů, že se mi z toho dělá hlava jako meloun. Někdy narazím na firmy, které mě vůbec nezajímají a jindy zase na nabídky, které jsou starší než starý chleba.

Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na specifické weby nebo platformy, kde se dají sehnat opravdu zajímavé a kvalitní pracovní nabídky. Třeba existují nějaké specializované stránky pro určité obory nebo oblasti? Vím, že jsou sociální sítě jako LinkedIn, ale jak je tam efektivně používat? Co třeba Facebook skupiny nebo Twitter? Slyšel jsem taky něco o nových aplikacích zaměřených na hledání práce, ale nevím, jestli to má smysl.

A co vaši osobní zkušenosti? Narazili jste na nějaké skryté poklady v podobě skvělých pracovních nabídek? Jak jste postupovali při hledání a co vám fungovalo nejlépe? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Myslím, že nejen já, ale i mnoho dalších lidí by ocenilo trochu inspirace ohledně hledání práce v dnešním digitálním světě. Díky předem za všechny tipy!

213 slov
2.1 minut čtení
12. 10. 2022
Denisa Rybářová

Hledání práce je fakt otravný, ale pár tipů by mohlo pomoct. Místo přeplněnejch portálů zkus třeba specializovaný stránky jako ITjobs.cz nebo MarketingJobs. Tam najdeš víc relevantní nabídky. Na LinkedIn si můžeš nastavit upozornění na obory, co tě zajímají, a zapojit se do skupin, kde se sdílej inzeráty. Facebook má taky spoustu skupin zaměřenejch na hledání práce podle regionu nebo oboru. A co se týče těch aplikací, zkus třeba Jobsy nebo Jobs.app, občas tam narazíš na zajímavosti. Nezapomeň se taky podívat na firemní weby přímo, často tam inzerují dřív než na portálech. Hlavně buď aktivní a posílej životopisy všude, kde se ti něco líbí. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
28. 12. 2024
Karel Fučík

Hele, když hledáš práci, tak kromě těch velkých portálů jako Jobs.cz nebo Prace.cz můžeš zkusit i specializovaný weby. Například pokud se zajímáš o IT, mrkni na weby jako Jobstack.it nebo Startjob.cz, tam většinou najdeš nabídky víc zaměřený na tech obory. LinkedIn je super, ale chce to trochu aktivního přístupu - zapni si notifikace na nabídky, sleduj firmy, co tě zajímají a zapoj se do diskuzí.

Facebookový skupiny jsou taky dobrý, třeba hledání práce v určitém městě nebo oboru. Většinou tam sdílí inzeráty, který jinde nenajdeš. A věř mi, že na Twitteru někdy narazíš na firmy, co nejsou tak viditelný jinde, stačí sledovat správný hashtagy.

Taky doporučuji zkusit aplikace jako Jobsy nebo Práce za rohem - ty ti třeba nabídnou práci podle tvý lokality. Osobně jsem našel skvělou práci právě díky spojení několika kanálů a networkingem s lidma z oboru. Takže zkus být aktivní a hlavně nevzdávat to!

146 slov
1.5 minut čtení
2. 1. 2025
Adéla Macková
Succeed.cz/Články/Trend v pracovním světě
Jak technologie mění způsob, jakým hledáme práci?Analýza vlivu moderních technologií na proces hledání zaměstnání a rady, jak se s tímto trendem vyrovnat.
1000 slov
10 minut čtení
16. 9. 2022
Markéta Hájková
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky