Kde najdu nejlepší pracovní nabídky online?
Zdravím všechny, rád bych se podělil o to, co mě trápí v poslední době. Jsem v situaci, kdy hledám novou práci a přemýšlím, kde vlastně začít. Přijde mi, že internet je plný různých stránek, ale jak poznat ty nejlepší pracovní nabídky? Zkoušel jsem už několik populárních portálů, jako jsou třeba Jobs.cz nebo Prace.cz, ale mám pocit, že tam je tolik inzerátů, že se mi z toho dělá hlava jako meloun. Někdy narazím na firmy, které mě vůbec nezajímají a jindy zase na nabídky, které jsou starší než starý chleba.
Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na specifické weby nebo platformy, kde se dají sehnat opravdu zajímavé a kvalitní pracovní nabídky. Třeba existují nějaké specializované stránky pro určité obory nebo oblasti? Vím, že jsou sociální sítě jako LinkedIn, ale jak je tam efektivně používat? Co třeba Facebook skupiny nebo Twitter? Slyšel jsem taky něco o nových aplikacích zaměřených na hledání práce, ale nevím, jestli to má smysl.
A co vaši osobní zkušenosti? Narazili jste na nějaké skryté poklady v podobě skvělých pracovních nabídek? Jak jste postupovali při hledání a co vám fungovalo nejlépe? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Myslím, že nejen já, ale i mnoho dalších lidí by ocenilo trochu inspirace ohledně hledání práce v dnešním digitálním světě. Díky předem za všechny tipy!