Succeed.cz/Fórum/Jakým způsobem oslovit investory po prezentaci?

Jakým způsobem oslovit investory po prezentaci?

Mám za sebou prezentaci pro investory a teď přemýšlím, jak je oslovit. Co byste doporučili, jak správně navázat kontakt? Mám nějaké nápady, ale nevím, jestli je to to pravé. Myslíte, že je dobré poslat e-mail okamžitě po prezentaci nebo bych měl počkat pár dní? Jaký typ komunikace preferujete, když se snažíte zaujmout investora? A co když mě někdo ignoruje? Jak dlouho mám čekat na odpověď? Zajímalo by mě, zda má smysl se připravit na další schůzku a co bych měl zdůraznit, abych je přesvědčil. Jaké otázky bych jim měl položit, aby ukázali zájem? Hledám tipy na to, jak udělat dobrý dojem a nezapadnout v záplavě jiných projektů. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo rady, jak efektivně komunikovat s investory po prezentaci, budu moc rád za každou pomoc. Děkuju!

127 slov
1.3 minut čtení
3. 8. 2022
Kristýna Kadlecová

Když oslovuješ investory po prezentaci, záleží na tom, jak jsi se cítil. Často je lepší počkat pár dní a pak poslat e-mail, aby to nevypadalo, že jsi nervózní. V e-mailu můžeš shrnout, co jste probírali, a poděkovat jim za čas. Zkus se zeptat na jejich názory nebo jestli mají nějaké další otázky – ukážeš tím zájem o jejich názory.

Pokud někdo neodpoví, tak počkej tak týden nebo dva. Zkus napsat připomínku, ale buď opatrný, ať to nepůsobí dotěrně. Na další schůzku se klidně připrav – zdůrazni klíčové body svého projektu, co ho dělá unikátním a jaké máš plány do budoucna.

Co se otázek týče, zkus se ptát na jejich zkušenosti s podobnými projekty a jaké mají očekávání od investice. To ti může pomoct pochopit, co je zajímá. Hlavně buď sám sebou a snaž se vyčnívat tím, jaký máš vášnivý přístup k tomu, co děláš.

142 slov
1.4 minut čtení
1. 2. 2024
Andrea Soukupová

Když oslovuješ investory po prezentaci, tak je fajn udělat to co nejdřív, ale ne hned. Třeba tak do 2-3 dnů poslat e-mail, aby si na tebe ještě pamatovali, ale ne aby to vypadalo, že jsi moc zoufalý. V tom e-mailu bys mohl shrnout hlavní body z prezentace a přidat něco nového, co by je mohlo zajímat, třeba nějaké aktuality nebo úspěchy. Když tě někdo ignoruje, tak klidně počkej týden a pak zkus připomenout. Vždycky je dobrý mít plán na další schůzku, zaměř se na to, jaký problém tvůj projekt řeší a jaký má potenciál. Můžeš se jich taky ptát na jejich názory na trh nebo na zkušenosti s podobnými projekty. Tím ukážeš, že ti záleží na jejich názoru a zároveň si udržíš konverzaci. Dělej si poznámky a buď připravený na otázky, co tě můžou napadnout. Hlavně se snaž být autentický a nezapadnout mezi ostatními projekty.

145 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2024
Petr Jelínek
Succeed.cz/Články/Start-up funding
Jak správně prezentovat svůj start-up investorům: Klíčové prvky úspěšné prezentaceObjevte, jak efektivně prezentovat svůj start-up investorům a zaujmout je. Podívejte se na klíčové prvky, které by neměly chybět ve vaší prezentaci.
1000 slov
10 minut čtení
16. 2. 2022
Adam Veselý
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky