Jaké jsou nejlepší tipy pro pitching investorům?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně nejlepší a nejefektivnější tipy pro pitching investorům. Když se snažím připravit na setkání s investory, mám pocit, že je toho tolik, co musím mít na paměti. Jak by měl vypadat ideální pitch? Jak zaujmout investora od začátku, aby se mu moje myšlenka líbila? Mám se soustředit na čísla, nebo spíše na příběh za mým projektem? Jak důležité je mít dobrý vizuální materiál? Myslíte, že je lepší být stručný a k věci, nebo raději podrobněji vysvětlit všechny aspekty? Co třeba odpovídat na otázky investorů – jak na to? Je dobré mít jasný plán B pro případ, že dojde k nějakým neočekávaným dotazům nebo námitkám? A co osobní přístup – má smysl sdílet něco ze svého života, abychom se lépe spojili s investorem? Jak důležitá je důvěra a autenticita v celém procesu? Je pravda, že investoři hledají nejen dobrý produkt, ale také tým a osobnost zakladatele? Jak si mohu ověřit, že moje prezentace je opravdu efektivní a neuspokojí jen mě samotného? Snad mi někdo bude schopen poskytnout pár rad nebo zkušeností z praxe. Díky!