Succeed.cz/Fórum/Jak se rychleji vrátit do pracovního procesu po delší pauze?

Jak se rychleji vrátit do pracovního procesu po delší pauze?

Po delší době mimo pracovní prostředí se chci vrátit zpět do práce a zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené techniky nebo tipy, které by mi mohly pomoci tento přechod usnadnit a urychlit. Mám na mysli jak psychické přípravy, tak praktické kroky, které bych mohl podniknout. Například, je dobré si připravit nějakou rutinu, aby se mi lépe pracovalo? Nebo jaké dovednosti bych měl obnovit, abych byl co nejvíc produktivní? Taktéž mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní metody pro zvládání stresu, protože se obávám, že po delší době nečinnosti budu mít problém s návratem do pracovního tempa. Měli byste doporučit nějaké zdroje nebo knihy, které by mi mohly pomoci s tímto procesem? A co například networking nebo navazování kontaktů s bývalými kolegy? Máte tipy na to, jak efektivně komunikovat o svém návratu a jak se prezentovat? Všechny rady a zkušenosti budou vítány! Děkuju předem!

143 slov
1.4 minut čtení
21. 2. 2022
Elena Kafková

Když se chceš vrátit do práce po delší době, je dobrý mít plán. Zkus začít tím, že si uděláš denní rutinu, abys znovu nastavil svůj biorytmus. Ráno si dej čas na přípravu a postupně si zvykni na pracovní tempo. Obnov dovednosti, co jsi měl, nebo se nauč něco nového. Online kurzy nebo videa ti můžou hodně pomoct.

Stres může být problém, tak si najdi techniky relaxace jako meditaci nebo dechová cvičení. Taky si naplánuj přestávky během práce, ať se nezblázníš. Co se týče networkingu, kontaktuj bývalé kolegy, třeba se potkáte na kávě a proberete, co je novýho.

Když budeš mluvit o návratu, buď otevřený a upřímný ohledně toho, co jsi dělal a co plánuješ teď. Na LinkedInu můžeš aktualizovat profil a napsat příspěvek o tom, že se vracíš do pracovního procesu. Někdy stačí i jen poslat pár zpráv lidem – většinou to ocení.

A knížky? Zkus něco od Brené Brown nebo Cal Newporta – mluví o práci a motivaci. Hodně štěstí!

160 slov
1.6 minut čtení
11. 3. 2024
Veronika Píchová

Vrátit se do práce po delší pauze může být fakt výzva, ale dá se to zvládnout. Zkus si vytvořit nějakou rutinu, ať se dostaneš zpět do pracovního rytmu. Ráno si dej čas na plánování dne, dej si třeba i malý cíl, ať máš motivaci. Obnovit dovednosti, co jsi měl před pauzou, je dobrý nápad – mrkni na online kurzy nebo videa, co tě zase dostanou do tempa.

Co se týče stresu, zkus techniky jako meditaci nebo hluboké dýchání. Můžeš zkusit i sport nebo procházky – to fakt pomáhá. Když se vracíš do práce, neboj se oslovit bývalé kolegy, networking je důležitý. Zjisti, kdo je kde a co dělá, můžeš najít příležitosti nebo tipy.

A komunikace – když mluvíš o návratu, buď upřímný a otevřený. Vysvětli proč jsi byl pryč a co teď plánuješ dělat. Lidi to ocení. Co se týče knih a zdrojů, doporučuji něco o osobním rozvoji nebo kariérním růstu. Třeba "Kariéra 2.0" nebo podobný tituly jsou fajn. Hlavně si věř a nezapomeň, že to chce čas.

167 slov
1.7 minut čtení
10. 6. 2024
Alois Pavlík
Succeed.cz/Články/Motivace
Které techniky pro udržení koncentrace mohou zvýšit vaši motivaci?Objevte různé metody, jak zůstat soustředěný a motivovaný v hektickém pracovním prostředí. Naučte se, jak můžete zvýšit svou produktivitu pomocí osvěd...
1000 slov
10 minut čtení
27. 3. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky