Jak se ptát lidí na názor na můj podnikatelský nápad?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá efektivně ptát lidí na názor ohledně mého podnikatelského nápadu. Mám totiž v hlavě myšlenku, která by mohla mít potenciál, ale vůbec nevím, jak to prezentovat, aby to mělo smysl. Mám strach, že když se zeptám špatně, tak nedostanu správné informace nebo že lidé nebudou schopní poskytnout užitečnou zpětnou vazbu. Jaké otázky byste doporučili pokládat? Je lepší posílat dotazníky, nebo se zeptat osobně? A co když mi někdo řekne, že se mu to nelíbí? Jak to zvládnout a nevzít si to osobně? Zajímalo by mě i, jestli je dobré sdílet konkrétní detaily o nápadu nebo spíš jen obecné myšlenky. Myslíte si, že by mělo smysl oslovit odborníky v oboru či kamarády, nebo je lepší získat pohled od úplně cizích lidí? A co sociální sítě? Jaký je nejlepší způsob, jak využít platformy jako Facebook či LinkedIn pro získání názoru? Dále bych rád věděl, jaké metody vám fungovaly při shánění zpětné vazby a co jste se díky tomu naučili. Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly lépe pochopit, jak se orientovat v tomto procesu a udělat krok směrem k úspěšnému podnikání.