Jak se vytvoří dobrý profil na LinkedIn?
Když se řekne LinkedIn, tak většina z nás si hned představí profesionální síť, která nám může otevřít dveře k novým pracovním příležitostem, zajímavým kontaktům a cenným informacím. Přemýšlím nad tím, jak vlastně vytvořit profil, který bude vypadat atraktivně a pomůže mi vyniknout v té záplavě ostatních uživatelů. Co by měl takový profil obsahovat? Jaké informace jsou opravdu důležité a co naopak raději vynechat? Mám se zaměřit na přehlednost a jednoduchost, nebo bych měl přidat co nejvíce detailů o svých zkušenostech? Je lepší napsat shrnutí v první osobě, nebo se držet formálnějšího tónu? Hraje roli i výběr profilové fotky? Jakou fotku vlastně zvolit? Nějakou profesionální, ale ne příliš strohou, nebo spíš něco osobnějšího, co ukáže mou osobnost? A co doporučení od kolegů a známých? Jak moc je důležité mít jich dostatek a jak je správně získat? Mám mít na profilu i projekty, na kterých jsem pracoval, nebo je to zbytečné? A co dovednosti – mám tam napsat všechno, co umím, nebo se raději zaměřit jen na ty nejrelevantnější pro mojí kariéru? Zkrátka, co všechno by měl dobrý profil na LinkedIn obsahovat, aby byl atraktivní pro potenciální zaměstnavatele a aby mi pomohl posunout kariéru dál?