Succeed.cz/Fórum/Jak se vytvoří dobrý profil na LinkedIn?

Jak se vytvoří dobrý profil na LinkedIn?

Když se řekne LinkedIn, tak většina z nás si hned představí profesionální síť, která nám může otevřít dveře k novým pracovním příležitostem, zajímavým kontaktům a cenným informacím. Přemýšlím nad tím, jak vlastně vytvořit profil, který bude vypadat atraktivně a pomůže mi vyniknout v té záplavě ostatních uživatelů. Co by měl takový profil obsahovat? Jaké informace jsou opravdu důležité a co naopak raději vynechat? Mám se zaměřit na přehlednost a jednoduchost, nebo bych měl přidat co nejvíce detailů o svých zkušenostech? Je lepší napsat shrnutí v první osobě, nebo se držet formálnějšího tónu? Hraje roli i výběr profilové fotky? Jakou fotku vlastně zvolit? Nějakou profesionální, ale ne příliš strohou, nebo spíš něco osobnějšího, co ukáže mou osobnost? A co doporučení od kolegů a známých? Jak moc je důležité mít jich dostatek a jak je správně získat? Mám mít na profilu i projekty, na kterých jsem pracoval, nebo je to zbytečné? A co dovednosti – mám tam napsat všechno, co umím, nebo se raději zaměřit jen na ty nejrelevantnější pro mojí kariéru? Zkrátka, co všechno by měl dobrý profil na LinkedIn obsahovat, aby byl atraktivní pro potenciální zaměstnavatele a aby mi pomohl posunout kariéru dál?

193 slov
1.9 minut čtení
10. 8. 2024
Aleš Hloušek

Dobrý profil na LinkedIn by měl být jasný a přehledný. Začni s profesionální fotkou – ideálně něco, co vypadá seriózně, ale zároveň ukazuje tvou osobnost. Vyhni se selfie nebo fotkám z dovolené. Pak si dej záležet na shrnutí – napiš ho v první osobě, aby to působilo víc osobně. Zahrň tam klíčové body o svých zkušenostech a co tě motivuje.

Zaměř se na relevantní dovednosti. Není potřeba vypisovat úplně všechno, raději vyber to, co se hodí k tvé kariérní cestě. Projekty, na kterých jsi pracoval, jsou určitě plus, ukážou tvoje schopnosti v praxi.

A co doporučení? Mít pár od kolegů je fajn, ale snaž se je získat od těch, kteří ti fakt rozumí a můžou říct něco smysluplného.

Celkově, snaž se být autentický a ukázat svou hodnotu. Není potřeba to přehánět s detaily, ale zároveň buď konkrétní ohledně toho, co umíš a co jsi dokázal.

146 slov
1.5 minut čtení
3. 11. 2024
Michal Macek

Když děláš profil na LinkedIn, tak se zaměř na pár základních věcí. První dojem dělá profilovka – vyber si fotku, kde vypadáš profesionálně, ale ne jako robot. Měla bys mít čisté pozadí a ideálně se usmívat. Zbytečně to nepřeháněj s detaily, ale nezapomeň napsat shrnutí, které ukáže, co umíš a co tě baví. Napiš to v první osobě, aby to působilo přirozeně.

Důležité jsou i zkušenosti a dovednosti. Místo toho, abys tam vypisoval všechno, co umíš, zvol ty nejrelevantnější pro tvou kariéru. To samý platí i pro projekty – ukáž něco zajímavého, co jsi dělal a co ukáže tvoje schopnosti.

Nezapomeň na doporučení od kolegů. Čím víc jich máš, tím lépe to vypadá, takže je klidně požádej o doporučení. A hlavně buď aktivní – sdílej příspěvky a komentuj, aby ses dostal do povědomí ostatních.

Celkově jde o to být autentický a ukázat svoji profesní identitu. Takže hurá do toho!

146 slov
1.5 minut čtení
20. 12. 2024
Kateřina Malíková
Succeed.cz/Články/Osobní brand
Tajemství úspěšné prezentace vaší osobní značky na sítíchZjistěte, jak vytvořit silnou online přítomnost, která přitahuje pozornost a buduje důvěru. Naučte se tajemství úspěšné prezentace vaší osobní značky ...
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2024
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky