Succeed.cz/Fórum/Kde se podívat na trendy v podnikání?

Kde se podívat na trendy v podnikání?

Zajímalo by mě, kde vlastně najdu ty nejnovější trendy v podnikání. Všichni kolem mě pořád mluví o tom, jak je důležité být v obraze a sledovat, co se děje na trhu, ale přiznám se, že nevím, kde začít. Je nějaký web, třeba, nebo sociální sítě, kde se to dá sledovat? Co třeba nějaké blogy nebo podcasty, které se tomuhle věnují? Čtu časopisy, ale mám pocit, že tam to není tak aktuální. Mám také pocit, že některé platformy jako LinkedIn jsou dobré pro networking, ale jestli tam najdu i ty trendy? Jaké jsou osvědčené zdroje informací? A co takhle sledujete nějaké influencery nebo odborníky v oboru? Myslíte si, že je dobré se zaměřit jen na jeden segment trhu nebo je lepší mít širší přehled o různých oblastech podnikání? Chtěl bych se vyhnout tomu, abych zmeškal něco důležitého. Jak to máte vy? Kde berete inspiraci a jak se orientujete v tak rychle se měnícím světě podnikání? Budu rád za všechny tipy a rady.

161 slov
1.6 minut čtení
11. 12. 2024
Alena Fučíková

Tak to máš pravdu, sledovat trendy je fakt důležitý. Já se dívám na různé weby jako je Entrepreneur, Forbes nebo Business Insider. Tam často píšou o novinkách a trendech. Další možnost je sledovat podcasty, třeba Masters of Scale nebo How I Built This, tam najdeš zajímavé rozhovory s podnikateli.

LinkedIn je super pro networking, ale taky tam můžeš najít články a příspěvky od odborníků. Někdy sleduju i influencery jako Gary Vee nebo Simon Sinek, mají dobré postřehy.

Co se týče zaměření, pokud chceš být úspěšný, je dobré mít širší přehled. Ale samozřejmě záleží na tom, co tě zajímá. Klidně zkus sledovat víc oborů a pak si vyber, co tě chytne nejvíc. Hlavně být aktivní v komunitě a neváhat se ptát, to ti hodně pomůže.

123 slov
1.2 minut čtení
31. 12. 2024
Jindřich Zeman

Jasně, sledovat trendy v podnikání je super důležitý. Měl bys začít na LinkedIn, tam najdeš spoustu odborníků, kteří sdílí novinky a články. Taky doporučuju podívat se na různé blogy a weby jako Harvard Business Review, Forbes nebo Entrepreneur. Podcasty jsou taky fajn – třeba "How I Built This" je hodně inspirativní. Na Twitteru sleduj hashtagy jako #businesstrends nebo #startups. Určitě se vyplatí sledovat i influencery v oboru, ti často mívají dobré postřehy. Co se týče zaměření, já bych šel spíš do širší perspektivy, protože to ti dává lepší přehled o tom, co se děje ve světě. Zkus si třeba nastavit Google Alerts na klíčová slova, co tě zajímají. Takže klidně prozkoumej víc oblastí a buď v obraze.

117 slov
1.2 minut čtení
25. 12. 2024
Božena Marešová
Succeed.cz/Články/Kreativní myšlení
Kde hledat inspiraci pro kreativní projekt: Zdroje a nástrojeObjevte nejlepší místa a nástroje pro nalezení inspirace pro vaše kreativní projekty. Tento článek vám ukáže, jak rozproudit vaši kreativitu a přinést...
1000 slov
10 minut čtení
1. 5. 2023
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky