Succeed.cz/Fórum/Jak mohu využít LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí?

Jak mohu využít LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí?

Už dlouho uvažuji o tom, jak moc bych mohl využít LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí, ale pořád si nejsem jistý, jak na to. Mám profil, který jsem si vytvořil před nějakou dobou, ale teď mám pocit, že bych měl něco změnit nebo vylepšit. Mohli byste mi poradit, co všechno bych měl mít na paměti při optimalizaci svého profilu? Myslím tím nejenom základní informace jako je foto nebo životopis, ale i otázky ohledně dovedností, doporučení a toho, jak se vlastně spojit s lidmi v oboru. Je lepší mít více kontaktů nebo se soustředit na kvalitní vztahy s konkrétními lidmi? A co takhle skupiny a diskuse? Opravdu to může pomoci při hledání práce? Zajímalo by mě i to, jestli je dobré aktivně přispívat do různých příspěvků nebo publikovat vlastní obsah. Vím, že LinkedIn je zaměřený na profesionály a kariérní růst, ale jak to vlastně funguje v praxi? Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych zvýšil své šance na úspěch? Děkuju za všechny rady a tipy, které mi můžete dát!

168 slov
1.7 minut čtení
18. 1. 2024
Milena Adamcová

LinkedIn je super nástroj pro hledání práce, ale je potřeba ho pořádně nastavit. Určitě začni s profilem – dej si tam profifoto, jasný titulek a shrnutí, který vystihne, co umíš. Přidej dovednosti, co máš, a požádej bývalé kolegy o doporučení – to ti přidá na důvěryhodnosti. Co se týče kontaktů, radši se zaměř na kvalitní vztahy než kvantitu. Lepší mít pár dobrých spojení než hromadu lidí, co ani neznáš. Skupiny a diskuse jsou fajn, protože tam můžeš potkat lidi z oboru a dozvědět se novinky. Určitě se i aktivně zapojuj do příspěvků a neboj se sdílet vlastní myšlenky – to ukáže, že jsi v obraze. Když budeš aktivní, zlepšíš šance na to, že tě někdo osloví s nabídkou práce. Takže vytáhni prst a jdi na to!

126 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2025
Kristýna Janková

LinkedIn je super nástroj na hledání práce, ale chce to trochu úsilí. Začni tím, že si pořádně upravíš profil. Měl bys mít profesionální fotku, jasný titulek a dobře napsaný shrnutí. Důležitý jsou dovednosti a doporučení – vyžádej si je od bývalých kolegů, ať to vypadá věrohodně. S kontakty se to neřeš tak, že musíš mít stovky. Lepší je mít pár kvalitních vztahů s lidmi z oboru. Zkus se připojit ke skupinám, kde se diskutuje o věcech, co tě zajímají. To může přilákat pozornost náborářů. A aktivní zapojení? To je fajn – komentuj příspěvky, sdílej články nebo piš vlastní posty. Čím víc jsi vidět, tím větší šance, že si tě někdo všimne. Takže vylepši profil, buď aktivní a spoj se s lidma, co ti pomůžou. Hodně štěstí!

126 slov
1.3 minut čtení
15. 1. 2025
Olga Blažková
Succeed.cz/Články/Síla networking
Síla online platforem: Jak vybrat tu správnou pro budování profesní sítě?Objevte nejefektivnější online platformy pro networking a naučte se, jak je využít pro osobní a profesní rozvoj.
1000 slov
10 minut čtení
12. 11. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky